Rize'de İsrail'e lanet yağdırıldı

Rize'de cuma namazı sonrası toplanan grup, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını lanetledi.Rizeliler, Saadet Partisi öncülüğünde İsrail'e tepki için cuma namazı sonrası Eski Orta Camii önünde toplandı. Kalabalık grup, ellerinde ‘Siyonist...

Google Haberlere Abone ol
Rize'de İsrail'e lanet yağdırıldı

Rize'de cuma namazı sonrası toplanan grup, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını lanetledi.

Rizeliler, Saadet Partisi öncülüğünde İsrail'e tepki için cuma namazı sonrası Eski Orta Camii önünde toplandı. Kalabalık grup, ellerinde ‘Siyonist katiller hesap verecek', ‘Müslüman zulme sessiz kalamaz', ‘Gazze'ye selam direnişe devam' dövizleri taşıdı, ‘Kahrolsun İsrail' sloganı attı. Grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Rize Şube Başkanı Fahri Alkan, “Faşist İsrail 3 Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek saldırı başlattı. BM, ABD, İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri İsrail'in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyor. Saldırıların bir an önce durdurulmasını istiyoruz.” dedi.

AKP'Lİ GRUP EYLEMİ TERK ETTİ

İsrail'e tepki eylemini başka bir cami önünde yapmayı kararlaştıran AK Partili gençler, söz konusu camide cenaze namazı olduğu için Saadet Partililerin eylem yapacağı caminin önüne geldi. AKP'li gençler, basın metnini kendileri okumak istedi. Bu isteklerinde başarılı olamayan gençler, Fahri Alkan'ın açıklama yaptığı esnada ‘Siyaset yapmayın' diyerek eylem yapılan alanı terk etti. Gruplar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar