Rize yaylalarında lazbord

İkizdere ilçesindeki Petran Yaylası'nda düzenlenen Petranboard Kayak Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Rize yaylalarında lazbord

Rize'nin İkizdere ilçesindeki Petran Yaylası'nda bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Petranboard Kayak Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

İkizdere Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Meşeköy Muhtarlığınca 2200 rakımlı Petran Yaylası'nda düzenlenen etkinliğe, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar ve Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu'nun yanı sıra yerli ve yabancı yaklaşık bin kişi katıldı.

Etkinliğe katılanlar, yörede "petranboard" ya da "lazboard" adı verilen tahtalarla kayak yapmak üzere yayladaki parkura geldi. Önce deneme yaparak tahtaya alışmaya çalışanlar vatandaşlar, ardından kaymanın keyfini yaşadı. Meşeköy sakinlerinin de katıldığı şenlikte, "petranboard" ile kayak yapmaya çalışanlardan bazılarının düştüğü görüldü.

Yaylaya gelen yerli ve yabancı turistlerin mangal yakıp horon oynayarak karın tadını çıkardığı şenlikte, bazı vatandaşlar da naylon poşetlerle, şambrellerle kaymaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin olası kazalara karşı tedbir aldığı şenlikte, katılımcılara etli pilav ikram edildi.



Kaymakam Halil İbrahim Kazar, Petran Yaylası'ndaki şenliğin dokuzuncusunun düzenlendiğini belirterek, "Eskiden ulaşım olmadığından insanlar bir yerden bir yere gitmek için bu tahtayı kullanıyordu. Yaklaşık 250 yıldır kullanıyor ama bizler bunu şenlik anlamında dokuzuncu kez düzenliyoruz. Bugün de amacımız, eski geleneğimizi yaşatmak. Bu sayede kardeşlik ve birliktelik duygusunu arttırmak. Türkiye'nin bir çok yerinden bugün misafirlerimiz var. Bundan sonra da bu etkinliği devam ettirmek istiyoruz. Her sene daha kapsamlı ve güzel olacak şekilde devam edecek" diye konuştu.

Yorumlar