Rize Şahika’da sınav heyecanı yaşandı

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu ve Çayeli Şahika İlköğretim Okulu’nda “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavı ve Fen-Matya Sınavı heyecanı yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Rize Şahika’da sınav heyecanı yaşandı

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu ve Çayeli Şahika İlköğretim Okulu’nda “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavı ve Fen-Matya Sınavı heyecanı yaşandı. İki okulda ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavına il genelindeki 62 okuldan bin 250 öğrenci, 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Fen-Matya sınavına ise 28 okuldan 400 öğrenci olmak üzere toplam bin 650 öğrenci katıldı.

Şahika Eğitim Kurumları Genel Müdürü İlhami Dülgeroğlu, “Sınavlara il genelindeki 90 ilkokul ve ortaokuldan bin 650 öğrenci katıldı. İlkokul 4. sınıf öğrencilerine matematik, Türkçe derslerinden 20’şer, fen ve teknoloji ile sosyal bilgiler derslerinden 15’şer soru olmak üzere toplam 70 adet soru, 8. Sınıf öğrencilerine matematik ve Türkçeden 20’şer, inkılap tarihinden 15, Fen bilimlerinden 18, din kültürü ve ahlak bilgisinden 7 ve İngilizceden 10 soru olmak üzere 90 soru soruldu. Yarışmaya katılan öğrenciler kendilerine tanınan süre zarfında bu soruları çözerek ipi önde göğüslemeye çalıştılar. Öğrenciler içeride ter dökerken velilere de konferans salonunda çocuk eğitimi üzerine seminer verildi.” dedi.

Dülgeroğlu, “Yapılan sınavlarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir. Ödül törenimiz 19 Mart Çarşamba günü Şahika Salih Kalkavan konferans salonunda yapılacaktır. Yarışmaya katılan öğrencilere, katkıda bulunan velilere, okul yöneticilerine ve takım öğretmenlerine teşekkür ederiz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar