Rize Orman Yangını Devam Ediyor

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Işıklı köyünde bulunan ve içerisinde yerleşim alanı olmadığı belirtilen Afyon Baba tepesindeki çalılık ve ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Rize Orman Yangını Devam Ediyor

Bir süre sonra yaklaşık 20 hektarlık alana yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Gündüz saatlerinden itibaren etkili olan yangının yüksek tepelerde olması nedeniyle ekipler yangın alanına ulaşmakta güçlük çekiyor. Yangının söndürülmesi için Rize Belediyesi'nin yanı sıra Çayeli, Pazar ve Fındıklı belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekiplerin, yangını daha fazla yayılmadan kontrol altına almak amacıyla özellikle tepede yolun ulaştığı alanlarda çalışma yürüttüğü gözlendi.

Bölgede yangının hızla ilerlediğini belirten Rize Valisi Nurullah Çakır, "Öğle saatlerinde yangının başladığı yönünde bir ihbar aldık. Tüm ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Bölgemizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden bir sıcaklık var. Şu an için yangının çıkış nedenini bilemiyoruz. Bununla ilgili araştırmalarımızı, yangını söndürdükten sonra yapacağız. Ancak bölgede yangın hızla ilerliyor, ulaşım imkanı olmadığı için her noktaya araçlarla müdahale etme imkanımız olmuyor. Müdahale eden ekiplerin can güvenliğini tehlikeye atmadan yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz." dedi.

Yorumlar