Rize Onkoloji Merkezi sağlık turizmine katkı sağlayacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Doç.

Google Haberlere Abone ol
Rize Onkoloji Merkezi sağlık turizmine katkı sağlayacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, “Onkoloji Merkezi ile bölge insanına beklediği ve hak ettiği sağlık hizmetini sunmanın yanında, sağlık turizmini geliştirerek şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Türüt, yaptığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan Onkoloji Merkezi’nin, tüm birimleri ve ekipmanları ile birlikte vatandaşlara tam kapasite hizmet vermeye başladığını söyledi.

Merkezin, bölgenin çok büyük bir ihtiyacını giderdiğine dikkat çeken Türüt, şöyle dedi: “40 yatak kapasiteli ayaktan robotik kemoterapi birimimizde günlük yaklaşık 30 hasta ayaktan medikal onkolojik (kemoterapi) tedavisini alabilmektedir. Medikal onkoloji polikliniklerinde biri üniversitemiz kadrosunda olmak üzere, 2 uzman tıbbi onkolog hocamızın varlığında günlük 150 civarında hastaya da poliklinik hizmeti verilmektedir. Radyasyon onkolojisi birimimizde, biri Yrd. Doç. olmak üzere 3 uzman radyasyon onkolojisi hocamız nezaretinde son teknolojik donanıma sahip LINAC cihazı ile radyoterapi (ışın tedavisi) alan hasta sayısı günlük 40’ın üzerindedir. Bu birimimiz ile ilgili her geçen gün artan potansiyel nedeniyle ileriye yönelik planlamalar da bir diğer taraftan yapılmaktadır. Nükleer tıp birimimizde yine 3 uzman nükleer tıp hekimimiz nezaretinde hizmet vermeye başlayan 3 odalı radyoaktif iyot odası kısmında, Karadeniz bölgesinde 3 odası bulunan tek merkez olmasına rağmen mart ayına kadar randevular dolmuş durumdadır. Yine bu birimde hizmet veren 2 adet gama kamera cihazı ile her türlü nükleer sintigrafik tetkik bünyemizde yapılabilir hale gelmiştir. Bu birimde yine bölgemizde çok önemli bir eksiklik olarak değerlendirdiğimiz PET/CT (tüm vücut kanser tarama cihazı) cihazının da mart ayının sonunda ilk hastasına çekim yapabileceğini buradan müjdelemek isterim. Bir Rizeli olarak büyük bir mutlulukla diyebilirim ki şu an itibari ile onkoloji merkezimizde uzman hekim açısından tam kapasiteye ulaşmış durumdayız.”

Onkoloji Merkezi sayesinde hastaların artık büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacağını ifade eden Türüt, “Bu merkez açılmadan önce bölge insanı,Trabzon başta olmak üzere Ankara, İstanbul gibi Rize dışındaki illere gitmek zorunda kalıyordu. Dolayısıyla bu merkez bölge için çok büyük bir öneme sahip olup, gelecek için de Rizemiz için de her açıdan büyük katkı sağlayacak konumda olacaktır. Rize merkez ve ilçeleri, Trabzon’un doğu ilçeleri, Artvin ve ilçeleri, Gümüşhane ve Bayburt’u da kapsayan yakın çevresine rahatlıkla hizmet vermeyi, ayrıca Gürcistan, Acara Cumhuriyeti ve Azerbaycan gibi ülkelerle de sağlık turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlayan bir onkoloji merkezi olarak hizmet vermeyi hedeflemekteyiz.” diye konuştu.

Türüt, hastaneye gelen hastaların, bu hizmete daha kolay ve kısa zamanda ulaşma imkânına sahip olduklarından, aynı gün içerisinde tedavilerini yaptırıp evine, işine ve normal yaşamlarına devam etme imkanına sahip olduklarını ifade ederek, "Uzak mesafeden gelen hastalarımız için de yatış işlemi yapılarak, radyoterapi-kemoterapi, radyoaktif iyot tedavileri yapılarak, hastamız kendisini iyi hissettiği zaman taburcu edilmektedir. Bu da uzak mesafeden gelen hastalarımız için önemli bir avantaj, rahatlık ve yaşam kalitesini artırıcı bir unsur olmaktadır.” ifadelerini kullandı.


CİHAN

Yorumlar