Rize'de şiddetli yağış

Fındıklı ilçesine bağlı Beydere köyünde iki gün önce suya kapılarak, kaybolan 12 yaşındaki çocuğun bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Rize'de şiddetli yağış
Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Beydere köyünde iki gün önce şiddetli yağışta suya kapılarak, kaybolan 12 yaşındaki Efecan Işıklar'ın bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Rize'nin yanı sıra Trabzon, Artvin, Giresun ve Samsun'dan gelen 50 kişilik AFAD ekibi, AKUT, Karadeniz Dalgıçlar Kulübü üyeleri, Sahil Güvenlik ekipleri, Sürmene Arama Kurtarma Derneği ekipleri ile vatandaşlar, Beydere Deresi boyunca 13 kilometrelik alanda Efecan'ı arama çalışmalarını sürdürüyor.

Köprü altları, dere yatağı, tarım arazileri ve denizde arama yapan ekiplere, "Chichi" adlı arama kurtarma köpeği de eşlik ediyor.

AFAD İl Müdürü Şakir Kuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte iki gün önce metrekareye saatte yaklaşık 300 kilogram yağış düştüğünü belirterek, "Bu verileri, son yılların en yüksek yağış oranı olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Bölgede öncelikle evlerinde mahsur kalanların kurtarıldığını vurgulayan Kuk, "Valimiz Erdoğan Bektaş'ın emirleri ile kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezine gelen bütün talepleri değerlendirmek suretiyle acil müdahalelerimizi yaptık." diye konuştu.

Kuk, yaklaşık 50 kişilik ekip ile Efecan'ın bulunması için çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Çalışmada, alanında uzman arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra köpekli arama timi ve iş makineleri de bulunuyor. Devletimizi şefkatli eli bütün yaraları sarar fakat bu afette en büyük üzüntümüz Efecan'ın sel ve heyelana kapılarak kaybolmasıdır. Aramalarımız, Efecan bulunana kadar devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

İki arabayı su sürükledi

Ordu'dan, Rize'ye yarıcılık yapmak için geldiğini anlatan Sündüz Varilcioğlu ise yaşanan afet dolayısıyla mağdur olduklarını belirtti.

Varilcioğlu, aşırı yağmur yağdığı gün ailesi ile çay topladığını belirterek, "Birden hava karardı ve derenin suyu yükseldi. Kaçmak için arabalarımıza yöneldik ancak bu sırada suyun arabayı kaldırdığını gördük. İki arabayı birbirine bağlamaya çalıştığımız sırada 3 ağacın üzerimize doğru geldiğini fark ettik ve oradan uzaklaştık." diye konuştu.

Suyun araçları sürüklediğini anlatan Varilcioğlu, "Arabanın biri burada ancak diğerinin nerede olduğunu bilmiyoruz. Parçası bile yok. Kaldığımız evi de su bastı ve ikinci sürgünden aldığım 10 bin lira gitti. Kalacak yerimiz yok, mağdur olduk. Yarıcı olduğumuz için evimize de gidemiyoruz. Burada komşuların evinde kalıyoruz." dedi.

Selde zarar gören okul temizleniyor

Merkez Mahallesi'nden geçen ırmağın taşması sonucu zemin ve bodrum katını su basan 11 Mart İlköğretim Okulu'nda temizlik çalışmaları devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Ergene, okul müdürü ve diğer personelin okulu temizlemek için gece gündüz çalıştığını belirtti.

Okuldaki durumun ortadan kaldırılması için devletin her türlü desteği verdiğini vurgulayan Ergene, "Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Okulumuzu, eğitim öğretim yılına yetiştirmek için çaba gösteriyoruz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Velilerimiz rahat olsun, dün 20 öğretmen arkadaşımız, müdürümüz okulun içindeki çamuru temizledi. Bu da okulu sahiplenmedir. En kısa zamanda okulumuz eğitim öğretime hazır olacaktır." diye konuştu.

Yorumlar