Rızanur Meral: Gelişen dünyaya ayak uydurun, dünyaya açılın

Frankfurt İş Hayatı Derneği’nin özel misafiri olarak gelen TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Frankfurt ve çevresinden gelen Türk İşadamlarıyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Rızanur Meral: Gelişen dünyaya ayak uydurun, dünyaya açılın

Frankfurt İş Hayatı Derneği’nin özel misafiri olarak gelen TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Frankfurt ve çevresinden gelen Türk İşadamlarıyla buluştu. Meral iş adamlarına hızlı gelişen dünyaya ayak uydurmaları gerektiğini söylerken yatırımlarını Almanya dışına yapmalarını tavsiye etti.

Frankfurt İş Hayatı Derneği olan FUV (Frankfurter Unternehmen Verein) geçtiğimiz günlerde Waldorf’ta bulunan Global Otel’de TUSKON Başkanı Rızanur Meral’i konuk etti. Meral sivil toplum kuruluşlarının öneminden, Almanya’da bulunma ve buradan dünyaya açılma girişimine kadar birçok konu hakkında Frankfurt ve çevresinden gelen işadamlarına tavsiyelerde bulundu.

Meral sivil toplum kuruluşlarının dünyada devletin kapsamadığı alanı kapsayan sivil ayaklar olarak adlandırıldığını belirtirken özellikle demokratik ve gelişmiş ülkelerde toplumun ayrılmaz parçası olduğunu ifade etti. STK’ların özelliği toplumun hangi alanlarında ihtiyaç varsa ona göre kurulacağını ve iş dünyasında da bu doğrultuda çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

“Günümüzde insanlar sorunlarla tek tek mücadele vermesi çok mümkün olmuyor. Zaten karşınızdaki muhataplar da şahısları görmek istemiyorlar.” diyen Meral tüm dünyada artık kurum olarak STK olan dernekleri muhatap aldıklarını ifade etti. TUSKON Başkanı Rızanur Meral bu şekilde muhataplar üzerinde önemli bir tesir oluşturulduğunu ve karşı tarafında ciddiye aldığını kaydetti. Dünyada yaşam boyu eğitim kavramının olduğunu söyleyen Meral “Eksiklerimizi tam bilemiyorsunuz. İşte o noktada bu iş adamlar derneği devreye giriyor. Siz onlardan eğitimler talep edin.” dedi.

Yurt dışı imkânlarına da değinen Rızanur Meral, iş adamlarının kendilerini sadece Almanya’ya bağlı hissetmemesi gerektiğini vurguladı. “Burada yaptığınız işleri başka yerlerde de yaparsınız çok güzel paralarda kazanırsınız. Düzenin, ekonominin, demokrasinin çok oturduğu yerlerde risk çok az ama kazançta daha sınırlı.” diyen Meral gelişmekte olan ülkelerde imkanların daha fazla olduğunu ve az sermayeyle çok iş yapılabileceğini sözlerine ekledi.

FUV Genel Sekreteri Metin Cavlak, TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in konferansta verdiği tavsiyeler doğrultusunda iş adamlarını dünyayla buluşturma adına görevler üslendiğini belirtti. Bu noktada Mayıs ayında Düsseldorf’ta gıda sektörü fuarı ve İzmir’de FUV ile TUSKON’un ortaklaşa düzenlediği ticaret köprülerine Frankfurt ve çevresinden olan iş adamları ve iş kadınlarının katılmalarını teşvik ettiklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar