Rıza Sarraf mahkemeye çıkacağı gün villası yıkılıyor

Rıza Sarraf'ın ABD'de hakim karşısına çıkacağı gün, İstanbul'daki villasında kaçak yapı nedeniyle yıkım başladı

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf mahkemeye çıkacağı gün villası yıkılıyor
İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf bugün ABD'de hakim karşısına çıkmaya hazırlanırken; Türkiye'de de iş adamının villasının yıkımına başlandı. Sarraf'ın, Kandilli'de aldığı ve yanına yaptığı inşaat nedeniyle tartışılan villasının kaçak bölümlerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından iş makinalarıyla yıkımına başlandı.

Reza Sarraf'ın, Kandilli'de aldığı ve yanına yaptığı inşaat nedeniyle tartışılan villasının kaçak bölümlerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından iş makinalarıyla yıkımına başlandı.

Yıkım çalışmalarının başlamasının ardından Kandilli'ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, konuyla ilgili belediye meclisine soru önergesi verdiklerini anımsattı. Sağ, şunları kaydetti: "Mahalleliden gelen ihbar üzerine Beykoz Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Ardından da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisine soru önergesi verdik. Savcılık suç duyurusu neticesinde alınan ifadeler sonucunda dava açmaya karar verdi. Dava Beykoz Adliyesinde devam ediyor. Yıkım olması güzel bir gelişme ancak yeterli değil. Çünkü esas ana yapıdaki kaçak çatı katı ve binanın taban alanının genişletilmesi için uğraşılmış ve bozulmuş. Tamamıyla tarihi eser yeniden yapılmış, tarihi eser olma özelliğini kaybetmiş. Yıkımın o binada da yapılması lazım."

Sarraf bugün hakim karşısına çıkıyor

ABD'nin Miami kentinde 19 Mart'ta gözaltına alınarak tutuklanan Rıza Sarraf bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor. 

Sarraf, İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmakla suçlanıyor.

Kaynak: AA, Al Jazeera
 

Yorumlar