Rıza Sarraf kumpasını çökerten görüntü

Rıza Sarraf kumpasında tanık olarak dinlenen FETÖ üyesi eski polis müdürünün yalan söylediği kendi beyanlarında ortaya çıktı. Mahkemede, Türkiye'deki Rıza Sarraf soruşturmasını yürüten ekibin başında olduğunu ileri süren tanık polis müdürü, yeni ortaya çıkan görüntülerde "Benim dosyayla hiçbir alakam yok. Hiçbir bilgim yok, ben de televizyondan öğrendim" diyor.

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf kumpasını çökerten görüntü

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD'deki FETÖ kumpasında tanık olarak dinlenen örgüt üyesi eski emniyet müdür yardımcısının yalan söylediği kendi beyanıyla ortaya çıktı. Silivri Cezaevi'nden çıkarken yaptığı konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde davayla hiçbir alakasının olmadığını söylüyor. Ancak aynı şahıs ABD'deki kumpas davasında soruşturmayı yürüten ekibin amiri olduğunu, dosyaları da kendisinin Amerika'ya kaçırdığını söyledi. Amerikan mahkemelerinde bir kez yalan söylediği ispatlanan kişilerin tanıklığı düşüyor, ancak Rıza Sarraf kumpasında mahkeme heyeti hala bu delilleri değerlendirmiş değil.

Halk Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davanın tanıklarından eski emniyet müdür yardımcısı ve FETÖ üyesi, mahkemede yaptığı konuşmada Türkiye'de açılan davayı kendisinin yürüttüğünü ileri sürerek, belgeleri de kendisinin Türkiye'den kaçırdığını söylemişti. Aynı isim, savcının da teşvikiyle, mahkeme salonunda daha önce Rıza Sarraf sorgusunda olduğu gibi, hiç gereği yokken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin davada ikinci kez geçmesine neden oldu. FETÖ üyesi tanık, 17-25 Aralık kumpasında hedefteki "bir numara"nın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylemişti. 

Yorumlar

demir mahkemeye bak şahitler bile hakim savcıları ile beraber rüşvet yemiş rezalet