Rıza Sarraf kumpası çöküyor, dava düşebilir

ABD'de rehin alınarak Türkiye aleyhinde kullanılan Rıza Sarraf davasının düşmemesi için hiçbir neden kalmadı. Çünkü Amerikan yargı sisteminde 'daha önce yalan söylediği' tespit edilen bir tanığın bütün beyanları geçersiz sayılıyor. Hakan Atilla'nın avukatlarının yaptığı başarılı sorgulama sonucunda Rıza Sarraf'ın birçok yalanı ortaya çıkarıldı. Bunlar başta FBI'ya yalan söylemek, hapishanedeyken bir telefon konuşmasında, "yapmadığın şeyleri kabul etmezsem hapishaneden çıkamam" şeklindeki ifadeleri Sarraf'ın artık güvenilmez bir tanık olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Benzer bir dava olan Eski IMF Başkanı Khan'ın davasında da tanığın daha önce bir kez yalan söylediğinin ortaya çıkması davanın düşmesine neden olmuştu

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf kumpası çöküyor, dava düşebilir

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD'de FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasında elde ettiği sahte ve geçersiz belgelerle kurulan Rıza Sarraf kumpası çökmek üzere. Çünkü Hakan Atilla'nın avukatları tarafından yapılan başarılı sorgulamadan sonra Rıza Sarraf'ın 'yalan söyleyen' bir tanık olduğu açıkça ortaya kondu. ABD yargı sisteminde daha önce 'yalan söylediği' tespit edilen bir kişinin tanıklığı 'güvenilmez' kişi olduğu gerekçesiyle kabul edilmiyor. Zira Eski IMF Başkanı Khan'ın davası da bu şekilde düşmüştü. 

Rıza Sarraf davasına geçtiğimiz hafta, sanık olarak yargılanan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın avukatlarının yaptığı başarılı sorgulamalar ve gündeme getirdiği bir ses kaydı damgasını vurdu. Sarraf'ın federal hapishanede yaptığı bir telefon görüşmesinde “Hapishaneden çıkmak ya da daha az ceza almak için işlemediğin suçları kabul etmek zorundasın” dediği ortaya çıktı.

ESKİ IMF BAŞKANININ DAVASI DA AYNI ŞEKİLDE DÜŞTÜ

Yine geçen hafta Sarraf'ın hakkında hücre arkadaşına tecavüz ettiği suçlaması yöneltildi. AK Parti’ye yakın ve Amerikan yargı sistemini bilen isimlere göre son günlerdeki bu gelişmeler davayı düşürebilecek nitelikte. Örnek olarak da IMF’nin (Uluslararası Para Fonu) eski Başkanı Dominique Strauss-Khan’ın davasını hatırlatıyorlar.

New York’ta bir otelde, kat görevlisi Nafissatou Diallo’nun kendisine tecavüze yeltendiğini söylediği Kahn, Mayıs 2011’de tutuklanmıştı. IMF’den istifa eden Kahn, Fransa’da Sarkozy’ye rakip olacağı Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kendisine komplo kurulduğunu öne sürse de tutuksuz yargılandı. Dava, Kahn’dan şikâyetçi olan Diallo’nun savcılar tarafından “güvenilmez” bulunarak davayı düşürmesiyle sonuçlandı; çünkü Diallo’nun Amerika’ya iltica başvurusunda yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca Diallo’nun çelişkili bazı ifadeleri de Kahn aleyhindeki tüm delillere rağmen davanın seyrini değiştirdi.

Yorumlar

İHSAN TAMAMEN HUKUK REZALETİ OLAN DAVA HALA DEVAMMI EDİYOR YUH OLSUN