Riskli görülen 150 kişi ihraç edildi

Polis, okul servis firmaları ile kantin çalışanlarıyla iletişime geçerek suça karıştığı belirlenen 150 kişi için ihraç istedi.

Google Haberlere Abone ol
Riskli görülen 150 kişi ihraç edildi

Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda öğrencilerin güvenliğinin korunması kapsamında öğrencilerle iletişim biçiminde bulunan servis şoförleri, kantin çalışanları ve başka bölümlerde vazife oluşturan insanları araştırdı. 1643 kişi üstünde yapılan sorgulama ve incelemede, öğrencilerle devamlı iletişim biçiminde bulunan 100 servis şoförü, 34 kantin görevlisi ve başka görevliler olmak üzere 150 bireyin daha evvela cinsel istismar, adam yaralama, hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu kullanma benzeri suçlardan kaydı yer aldığı saptanarak, görevlerinden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır Valiliği, çocukların muhtelif tehlikelere maruz kalmalarını engellemek, giderici Önlem hizmetleri kapsamında Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir iş yaptı. Çalışmada, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için geniş çaplı inceleme başlatıldı. İl merkezindeki 230 okulda tahsil gören takribî 222 bin talebe ile iletişim biçiminde bulunan servis şoförü, kantin çalışanları ile başka mektep görevlilerinin hüviyet teferruatları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden istendi. Polis, bununla beraber okullardaki kenti irtibat görevlileri ve Okul Aile Birlikleri vasıtasıyla da listeyi genişletti. Okullarda öğrencilerle iletişim biçiminde bulunan yekün 1643 kişi üstünde yapılan sorgulama ve incelemede, öğrencilerle devamlı iletişim biçiminde bulunan 100 servis şoförü, 34 kantin görevlisi ve başka görevliler olmak üzere 150 bireyin daha evvela cinsel istismar, adam yaralama, hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu kullanma benzeri suçlardan kaydı yer aldığı saptandı.

Çocuk Şube Müdürlüğü, belirledikleri muhtelif suçlardan kaydı ve hükmü bulunan çalışanların yer aldığı listeyi resmi yazıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Yazıda, mektep çalışanlarıyla ilgili yönetmeliğin uygulanması istenerek, "Genel güvenlik sebebi ile risk teşkil edilebilecek şahısların, bu ortamlarda vazife yapmalarının sakıncalı yer aldığı değerlendirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü şekilde bu risk teşkil eden şahısların öğrencilerle tıpkı ortamda çalışmamaları lüzumlu değerlendirmenin ivedilikle yapılarak kanunun gereğinin yapılması ve daha sonra bilgi verilmesi gerekmektedir" denildi.

RİSK GRUBUNDA BULUNAN 150 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Polis, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mektep servis firmaları ile kantin çalışanlarıyla iletişime geçerek suça karıştığı belirlenen 150 bireyin ihraç edilmesini istedi. Milli Eğitimin ve Emniyetin resmi yazısını dikkate piyasa şirketler bahse konu şahısların işlerine son verdi. İki kurumun, yeni bir personel alınması zorunda da kendilerine bildirilmesi ve kanuna müsait şahısların işe alınması konusu için firmalara İlan yaptığı öğrenildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar