RİSİAD 58 kişiye girişimcilik sertifikası verdi

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) ve KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kapsamında 58 kursiyere girişimcilik sertifikaları verildi.

Google Haberlere Abone ol
RİSİAD 58 kişiye girişimcilik sertifikası verdi

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) ve KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kapsamında 58 kursiyere girişimcilik sertifikaları verildi.

    RİSİAD Seminer Salonu'nda düzenlenen törene, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, RİSİAD Başkanı Yunuz KOTİLOĞLU, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Görmüş, RİSİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Canan Ak ve kursiyerler katıldı.

    Törende açılış konuşmasını yapan RİSİAD Başkanı Yunuz Kotiloğlu, KOSGEB’in KOBİ’lere girişimcilik ruhu aşıladığını belirtirken, dernek olarak girişimcilere önem verdiklerini söyledi.

    Başkan Kotiloğlu, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 58 kursiyer sertifika alacak. Daha önceki düzenlediğimiz Girişimcilik eğitimlerinden 190 girişimcinin sertifika almasına yardımcı olduk. Bu eğitimler sonucunda KOSGEB tarafından verilen destekler sayesinde birçok girişimciye iş kurma imkAnı sağlandı. Yeni işyerlerinin istihdama sağladığı faydayı göz önünde bulundurarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

    KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta ise “Öncelikle RİSİAD’a girişimciliğe verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. 2010 yılından itibaren Rize’de girişimciliğe destek veriyoruz ve bu her yıl artarak devam etmektedir. Geçen yıl itibari ile Türkiye’de girişimciliğe verilen destek iller arasında 15. Sırada yer almaktayız. Nüfus, KOBİ sayısı ve diğer kriterler açısından bakarsak beklenenin üzerinde olduğumuz söylenebilir. 2012 yılında eğitimlere katılan kursiyer sayıları açısından Türkiye genelinde 7. olduk. Bunların içerisinde eğitimlere katılan kadın girişimci oranı olarak yine iller arasında ilk 20 içerisinde yer almaktayız. Bundan dolayı il olarak ekstra bir destek almaya da hak kazandık. Çıraklık dönemini geçtiğimizi düşünerek 2013’ten sonra girişimciliğe başvuranlardan daha kaliteli, yenilikçi, nitelikli, özgün ve örnek olacak projeler beklemekteyiz. Yapmak istedikleri işte konuya hakim olmaları konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz. Çünkü bilerek yapılan işlerde başarılı olma oranı daha yüksek olmakla beraber bilmeden yapılan işlerde de başarısız olunduğu görülmektedir.” şeklinde konuştu.

    Ayrıca düzenlenen girişimcilik eğitimlerden önce yeni açılan işyerlerinin 6 ayda kapanma oranı yüzde 50’leri bulduğunu belirten Usta, bu oranın eğitimleri aldıktan sonra kurulan işletmelerde ise yüzde 10 seviyesine indiğini söyledi. Usta, bundan sonra yapılacak eğitimlerle bu oranı daha da aşağı düşürüleceğine inandığını belirterek kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diledi.

    Program sonunda, girişimcilik belgesi almaya hak kazanan 58 kursiyere sertifikaları takdim edildi. CİHAN

Yorumlar