Reyhanlı'da hayatını kaybedenler için anma töreni

Reyhanlı’da, 11 Mayıs 2013 tarihinde iki ayrı yerde meydana gelen patlamada ölenler için anma töreni düzenlendi. Ölenlerin yakınları, ellerinde fotoğrafları ve Türk bayrakları ile birinci ve ikinci patlama yerlerine giderek saygı duruşunda...

Google Haberlere Abone ol
Reyhanlı'da hayatını kaybedenler için anma töreni

Reyhanlı’da, 11 Mayıs 2013 tarihinde iki ayrı yerde meydana gelen patlamada ölenler için anma töreni düzenlendi. Ölenlerin yakınları, ellerinde fotoğrafları ve Türk bayrakları ile birinci ve ikinci patlama yerlerine giderek saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı okuyan, ellerine pankartlar taşıyan ölenlerin yakınları, okunan isimler için hep beraber 'burada' dediler.

Belediye binası yakınındaki patlama yerini ziyaretten sonra da PTT yakınındaki olay yerine gelen ölenlerin yakınları, burada 'Reyhanlı uyuma şehidine sahip çık', 'Sana gelemediğim için üzgünüm anne', '11.05.2013 Reyhanlı unutma unutturma' pankartı taşıdılar, yürüyüş boyunca, 'Şehitler ölmez, Reyhanlı sınıfta kaldı, Reyhanlı şehidine sahip çık, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz' sloganı attılar.

11 Mayıs 2013'te hayatını kaybedenler için düzenlenen anıtın önünde de tören yapıldı. Mülki amirler, halk ve ölenlerin yakınları Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra şehitler için dua etti. Şehitler anıtına karanfil bırakıldı, daha sonra da Mustafa Şevki Paşa Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu.

CİHAN

Yorumlar