Reyhanlı’da eğitim gören 750 Suriyeli öğrenci karne aldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde eğitim gören 750 Suriyeli çocuk karnelerini aldı. Züheriye Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde kendi müfredatlarına göre eğitimlerine devam eden Suriyelilere yarı yıl tatili nedeniyle karneleri Okul Müdürü Abdulselam Cellül t.

Google Haberlere Abone ol
Reyhanlı’da eğitim gören 750 Suriyeli öğrenci karne aldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde eğitim gören 750 Suriyeli çocuk karnelerini aldı.

Züheriye Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde kendi müfredatlarına göre eğitimlerine devam eden Suriyelilere yarı yıl tatili nedeniyle karneleri Okul Müdürü Abdulselam Cellül tarafından verildi.

Suudi Arabistanlı işadamı Hamit Dendeşi ve Yardımeli Derneği'nin destek olduğu eğitim ve rehabilitasyon merkezinde Suriyeli çocuklar 2 yıldan bu yana eğitim görüyor. İlköğretimden liseye kadar toplam 750 öğrenci Suriye’de yarım kalan eğitimlerine Türkiye’de devam ediyor.

Eğitim merkezi müdürü Abdulselam Cellul, 31 gönüllü öğretmenle hizmet verdiklerini belirterek, ülkelerindeki savaş nedeniyle Reyhanlı’ya geldiklerini aktardı. Cellul, amaçlarının çocukların eğitimden geri kalmamalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin sadece ev kiralarının ödendiğini söyleyen Cellul, “Burada kendimizi güvende hissediyoruz. Bize kucak açan Türk halkına da teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim veriyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar