Reyhanlı Kaymakamı Güler: İlçede bulunan Suriyeliler kesinlikle oy kullanamaz

Hatay’ın Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, ilçede bulunan Suriyelilerin kesinlikle oy kullanamayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Reyhanlı Kaymakamı Güler: İlçede bulunan Suriyeliler kesinlikle oy kullanamaz

Hatay’ın Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, ilçede bulunan Suriyelilerin kesinlikle oy kullanamayacaklarını söyledi.

Kaymakam Güler, seçim öncesi seçim güvenliği toplantısı yaptı. Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Bülent Gülbaz, Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan’ın da katıldığı toplantıda 30 Mart yerel seçiminin huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için her türlü tedbirin alındığı ve alınmakta olduğu belirtildi. Kamuoyu ile paylaşmak istedikleri konularda bilgi veren Kaymakam Güler, “Güvenlik stratejisi açısından nazik bir bölgedeyiz. Gözler bizde olacak. Sınır ötesinde yaşanan patlamaları da dikkate alarak önemli ölçüde güvenliklerimizi artırırken, seçimin başlamasından sona ermesine kadar demokratik ortamda ve huzur içinde olmasını sağlayacağız.” dedi. Yerel seçimlerin diğerlerinden farklı olduğunu ve ilçedeki belediye başkan adaylarının daha çok özen gösterdiklerini söyleyen Kaymakam Güler, "30 Mart seçimin renkli olmakla beraber huzur ve güven ortamında geçmesini istiyoruz. Süreç başladı. Herhangi bir sıkıntının olmaması için gerekli önlemlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

"İLÇEDE BULUNAN SURİYELİLER KESİNLİKLE OY KULLANAMAZ"

Reyhanlı ilçeside bulunan Suriyelilerin oy kullanma hakları olmadığını, bu konuda çıkan söylentilere vatandaşların itibar etmemelerini isteyen Güler, siyasi parti başkanları ve adayları ile de bir araya geldiklerini söyleyerek, karşılıklı diyalogların her zaman iyi olduğuna dikkat çekti. Olası kırgınlıklar ve yanlış anlaşılmaların da önüne geçilmesini amaçladıklarını ifade eden Güler, “11 Mayıs patlamasından sonra gergin olan kamuoyunun psikolojik olarak rahatlatılmasına önem veriyoruz. Her şeye rağmen seçimin güzel, hoş geçmesi doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar.” ifadelerini kullandı.

Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Bülent Gülbaz ve Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan, anayasal hak olan seçimin en iyi şekilde kullanılması ve sonuçlanması için güvenlik kuvvetleri olan tedbirlerini aldıklarını ifade ettiler. Yetkililer, özellikle dışarıdan gelecek unsurların verecekleri zarara karşı da çalışmalarını yaptıklarını, gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Daha sonra basın mensuplarının ve yerel gazete sahiplerinin görüşleri alındı. CİHAN

Yorumlar