Restorasyonuna 3,5 milyon lira harcanan Yeni Camii ibadete açıldı

Adana'da 290 yıl önce yaptırılan Yeni Cami, 3,5 milyon liraya restore edilerek ibadete açıldı. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertan, 11 yılda 4 binden fazla vakıf eserini yenilediklerini söyledi. Merkez Seyhan ilçesi Küçüksaat civarındaki...

Google Haberlere Abone ol
Restorasyonuna 3,5 milyon lira harcanan Yeni Camii ibadete açıldı

Adana'da 290 yıl önce yaptırılan Yeni Cami, 3,5 milyon liraya restore edilerek ibadete açıldı. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertan, 11 yılda 4 binden fazla vakıf eserini yenilediklerini söyledi.

Merkez Seyhan ilçesi Küçüksaat civarındaki Yeni Cami, yaklaşık iki yıl önce restorasyona alındı. Caminin ön tarafındaki mescit korunurken daha sonra eklenen yerler yıkıldı. İbadet yerinin büyük bölümü yeraltına alındı. Modern bir tarzda tasarlanan yeraltındaki mescitte vatandaşlar ilk Cuma namazını da kıldı.

Cami restorasyonunun tamamlanması dolayısıyla avlusunda tören düzenlendi. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertan, buradaki konuşmasında, yaptığı bir ziyaret sırasında Yeni Cami'nin durumunu gördüğünü anlatarak yeni restorasyonla caminin daha görünür hale geldiğini söyledi. Önemli yenileme çalışmalarına imza attıklarını anlatan Ertan, Türkiye'nin yanısıra Osmanlı coğrafyasındaki vakıf eserlerinin de restorasyonunu yaptırdıklarına dikkat çekti.

Vali Mustafa Büyük caminin yenilenmesi için desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Büyük, açılışın Cuma günü ve Ramazan'ın başlangıcı öncesine denk gelmesinin de anlamlı olduğunu söyledi.

Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu, restorasyon çalışmaları için 3,5 milyon lira harcandığını bildirdi. 1724 yılında yaptırılan caminin ilk kez bakıma alındığını hatırlatan Saraçoğlu, camide 1500 kişinin aynı anda namaz kılabileceğini bildirdi. Saraçoğlu, tarihi eserlerin Anadolu'nun tapu senetleri olduğuna vurgu yaptı.

Vali Mustafa Büyük, katkılarından dolayı Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertan'a plaket verirken, cami Müftü Arif Gökçe'nin duası ile ibadete açıldı. Vali Büyük ile diğer yetkililer, burada Cuma namazı kıldı.

Vatandaşlar, yeni haliyle ibadete açılan caminin yeraltında inşa edilen kısmını beğendi, ses düzeni ve estetiğiyle dikkat çeken caminin ayakkabı dolapları ise namaz kılındıktan sonra çıkmak isteyenleri yoracak gibi görünüyor.

Açılışa, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Salih Gökçe, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile diğer ilgililer katıldı. CİHAN

Yorumlar