Restorasyon hazırlığı yapılan tarihi kilisenin kapısını kırdılar

Antalya'nın Alanya ilçesinde 19.'uncu yüzyılda inşa edilen Aya Yorgi (Aziz George) Kilisesi'nin kilitli kapısı kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Restorasyon hazırlığı yapılan tarihi kilisenin kapısını kırdılar

Antalya'nın Alanya ilçesinde 19.'uncu yüzyılda inşa edilen Aya Yorgi (Aziz George) Kilisesi'nin kilitli kapısı kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırıldığı ortaya çıktı. Ayine giden yerleşik yabancılar kırık kapıyı görünce üzüntü yaşadı.

Pazar ayini için Aya Yorgi Kilisesi’ne giden Alanya’da yerleşik yaşayan Ortadokslar, kilisenin kapısının kırık olduğunu görünce şok yaşadı. Restorasyon hazırlığı yapılan kilisenin kapısının kırık olmasına çok üzülen yabancılar, koruma altına alınmasını istiyor. Alanya Rus Dili Konuşanlar ve İşbirliği Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, kapının kırılmasına bir anlam veremediklerini ve polise haber verdiklerini belirtti. Polisin gerekli işlemleri başlattığını ifade eden Anzhela, "Bize bu imkanı sunanlara teşekkür ederim ama nedense bu gibi üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Daha önce bir takım yazılar yazıldı. Sonra belediye kilit taktırdı. Ancak bu yetmedi, kapı kırmaya başladılar. Sadece bize değil, tarihe de çok büyük bir saygısızlık. Yetkililere duyurmak istiyorum. Burası koruma altına alınmalı. Kamera da takılabilir. İnsanlar artık tedirgin olmaya başladı." dedi. Polis tarihi kilisenin kırılan kapısıyla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

Yorumlar