Restorasyon çalışması sebebiyle Apollon Tapınağı biletli girişlere kapatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesini restorasyon ve onarım çalışmaları nedeniyle biletli girişlere kapattı. Tapınaklar bölgesinin biletleri girişlere kapatılmasıyla birlikte dünyaca ünlü turizm...

Google Haberlere Abone ol
Restorasyon çalışması sebebiyle Apollon Tapınağı biletli girişlere kapatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesini restorasyon ve onarım çalışmaları nedeniyle biletli girişlere kapattı.

Tapınaklar bölgesinin biletleri girişlere kapatılmasıyla birlikte dünyaca ünlü turizm beldesi Side'ye gelen turistler Athena ve Apollon Tapınağı'na tel örgünün dışından bakıyor. Tapınaklar bölgesinde 2 yıl önce başlayan restorasyon ve onarım çalışmasın sonuna yaklaşıldığı, çalışma bitince yeniden bölgenin ziyaret açılacağı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 yıl önce Side Antik Kent'te AA bazilikası, Athena ve Apollon Tapınağı alanında motosikletli geçişlerin önüne geçme ve tarihi yapıların korunması için bölgeyi Side Belediyesi'ne tahsis etmişti.

Bölgede restorasyon ve onarım çalışması Side Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yüklenici bir firmaya yaptırılıyor. Tapınaklar bölgesi restorasyon çalışması Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Side Kazı Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Alanyalı ve eşi Doç.Dr. Feriştah Alanyalı gözetiminde yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Side'de tapınaklar bölgesi ile Side Belkıs'ta Aspendos Antik Tiyatro'nun restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra ziyaret açılacağını söyledi.

Öte yandan Manavgat Belediye Meclisi'nin aldığı kararla antik kent içine girişte trafik yoğunluğunu ve turistlerin rahatsız olmasını engellemek için liman ve Apollon Tapınağı önüne belirli saatler dışında araçla gelmek yasaklandı.

Yaşlı ve engelli turistlerin Side Antik Tiyatro önünden Apollon Tapınağı'na gitmeleri için yaşlı ve engelli yerli ve yabancı turistlere 2 golf arabası tahsis edildi. Yaşlı ve engelli turistlerin bildirmesiyle yaşlı ve engelli turistler, antik tiyatro önünden alınarak golf arabasıyla Apollon Tapınağı ve Side Limanı'na götürülüyor.

CİHAN

Yorumlar