Reşit Haylamaz:Peygamberimiz'in (sav) dünyasında savaş yoktu

“Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz” kitabının yazarı, ilahiyatçı Dr.

Google Haberlere Abone ol
Reşit Haylamaz:Peygamberimiz'in (sav) dünyasında savaş yoktu

“Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz” kitabının yazarı, ilahiyatçı Dr. Reşit Haylamaz, Peygamberimiz'in (sav) hayatı gün olarak hesaplandığında yaklaşık 8 bin gün yaşadığını belirterek, " Bunun içinde Efendimiz'in (sav) toplasanız savaşmak zorunda kaldığı zaman dilimi, bir günün yarısı ancak var, yoktur. Halbuki biz, Peygamber Efendimiz'i(sav) hep Bedir’den, Uhud’dan, Hayber’den tanıdık. Efendimiz'in (sav) dünyasında savaş yoktu. O, insanların dünyasına girip, cennete ehil hale getirmek için gelmişti." dedi.


“Herkes Onu Okuyor” projesi kapsamında Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER) tarafından Kapadokya Dedeman Otel konferans salonunda düzenlenen ödül töreni Türkiye birincisi Hafız Mehmet Bilen tarafından okunan Kur’an tilaveti ile başladı. Daha sonra konuşan NEVDER Başkanı Ali Kızıltepe, Peygamber Yolu Derneği ile imzaladıkları protokol gereği Nevşehir’de düzenlenen “Herkes O(S.A.V.)’nu Okuyor” kitap okuma yarışmasına 13 bin 600 kişi, ülke genelinde ise 2 milyonun üzerinde katılım sağlandığını söyledi.
Üç kategoride düzenlenen yarışmada il genelinde dereceye giren 63 kişiye ödül verileceğini kaydeden Kızıltepe “ Efendimiz (sav) sadece yaşadığı dönem insanlarına gönderilmemiştir. Bugünlerin olduğu gibi yarınlarında Peygamberi'dir. Peygamber olarak yaşadığı 23 yılın içinde kıyamete kadar yaşanması muhtemel bütün sorunların cevabı vardır. Efendimiz (sav) her yönüyle sorun olan bir toplumla muhatap olmuş ve tamamını muhabbet fedaileri haline getirmiştir. Bütün problemleri çözmüş, aynı zamanda çözüm yollarını da göstermiştir. Günümüzü ve geleceği anlamanın yolu Efendimiz'in (sav) iyi anlaşılmasından ve tanınmasından geçmektedir. Hayatın gayesinin, yaradılışın manasının silindiği, başı bozluk ve hüzün örtülerine büründüğü asrımızın insanı maddi anlamda bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. Bugün artık ruhlar bir şey bekliyor. Her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen ruh ve mana kökleri sağlam, fıtratında saflığı ve temizliği barındıran insanoğlu er ya da geç Peygamber Efendimiz (sav) şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek, bu da sevgiyi, barışı ve kardeşliği getirecektir” dedi.


Ödül gecesine katılarak konferans veren Dr. Reşit Haylamaz, Efendimiz'in (sav) hayatını örneklerle anlattı, Peygamberimiz'in hep Hendek’le, Uhud ile yani savaşlarla anlatıldığını, yanılış tanıtıldığını söyledi.
Haylamaz, “Peygamberimiz'in (sav) hayatı gün olarak hesaplandığında yaklaşık 8 bin gün yaşamıştır. Bunun içinde Efendimiz'in (sav) toplasanız savaşmak zorunda kaldığı zaman dilimi bir günün yarısı ancak var, yoktur. Halbuki biz Peygamber Efendimizi hep Bedir’den, Uhud’dan, Hayber’den tanıdık. Efendimiz'in (sav) dünyasında savaş yoktu. O, insanların dünyasına girip, cennete ehil hale getirmek için gelmişti. 15 yıl Mekke’de her gün şiddetin, kin ve nefretin, kavganın muhatap olduğu halde hiç kimseye bir fiske vurmadığı gibi ashabına da vurdurmadı. Efendimiz (sav), mücessem Kur’an’dı. Yeryüzünde Kur’an’ın hareket eden tefsiriydi. Ete kemiğe bürünmüş Kur’an’dı. Allah'ın (cc) matlubu neyse harfiyen uygulayanıydı. Dolayısıyla 15 yıl boyunca her gün dünyasını alt-üst edecek hadiselerle muhatap olmasına rağmen, sıkıntısız günü olmamasına karşın, hiç hissettirmedi, bütün sıkıntılarını sinesinde söndürdü. Biz maalesef şu şudur, bu budur diye insanları tasnif ediyor ve üzerini çiziyoruz. Efendimiz'in (sav) kimliğinden dolayı üzerini çizdiği bir tane insan gösterilemez. Herkesin elinden tutmak için hayatını ortaya koydu” dedi.

Programın sonunda 3 kategoride yapılan yarışmada ortaokullarda; Yusuf Acer birinci olurken, Şevval Uçar ikinci ve Kübra Bozok ise üçüncü oldu. Bu kategoride birinci olana dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüye ise tablet bilgisayar hediye edildi. Lise kategorisinde ise Sibel Ay birinci, Kevser Alkan ikinci, Mualla Bilge üçüncü oldu. Bu kategoride birinci olana umre, ikinciye Iphone 4 ve üçüncüye ise Ipad 2 hediye edildi. Yetişkinler gurubunda da Ahmet Yusuf Karakaya birinci, Faruk Abdullah ikinci ve Mevlüde Yüce üçüncü oldu. Bu kategoride birinci olana umre, ikinciye Iphone 4 ve üçüncüye ise Ipad 2 hediye edildi.
Ödül töreninin ardından Özel Lara Koleji 3-B sınıfı İlahi Grubu konser verdi.




CİHAN

Yorumlar