Resim sergisinin geliri Soma’ya bağışlanacak

Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü atölyesi öğrencileri, açtıkları sergiden elde edecekleri geliri Soma’ya bağışlayacak. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde açılan ve 'Elele' adını taşıyan sergide yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Resim sergisinin geliri Soma’ya bağışlanacak

Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü atölyesi öğrencileri, açtıkları sergiden elde edecekleri geliri Soma’ya bağışlayacak. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde açılan ve 'Elele' adını taşıyan sergide yaklaşık 50 eser bulunuyor.

Karma resim sergisinin açılışını Belediye Başkanı Sami Aydın ve Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile Polis Okulu Müdürü Rüstem Temel birlikte yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Filiz Şatıroğlu, atölye öğrencileriyle birlikte Soma’ya destek olmak amacıyla resim sergisi açtıklarını belirterek, satıştan elde edecekleri gelirin bir kısmını yetim kalan 432 çocuğun eğitimi için bağışta bulunacaklarını kaydetti.

Toplam 43 eser bulunduğunu anlatan Şatıroğlu, atölye olarak böyle bir sergi açmaya karar verdiklerini, geniş bir salon bulamadıkları için sergiyi bugün açabildiklerini ifade etti. Şatıroğlu, bunun, Soma’ya destek amaçlı yapılan ilk resim sergisi olduğunu sözlerine ekledi.

Sergiye; inşaat işçileri de baretleriyle birlikte katılarak, Soma’daki işçilerin acısını paylaştıklarını dile getirdi. İnşaat işçileri Harun Şimşek ve Serdar Eken, Soma’daki olayın kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

CİHAN

Yorumlar