Re’sen Emekliler Derneği'den 'disiplin affı' sitemi

Re’sen Emekliler Derneği, her çıkarılan disiplin affında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının kapsam dışında tutulmasının, Avrupa İnsan Hakları sözleşmelerinin 'Ayırımcılığı yasaklayan hükümleri' ve Anayasanın 'eşitlik' ilkelerine aykırı olduğu gi.

Google Haberlere Abone ol
Re’sen Emekliler Derneği'den 'disiplin affı' sitemi

Re’sen Emekliler Derneği, her çıkarılan disiplin affında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının kapsam dışında tutulmasının, Avrupa İnsan Hakları sözleşmelerinin 'Ayırımcılığı yasaklayan hükümleri' ve Anayasanın 'eşitlik' ilkelerine aykırı olduğu gibi aynı zamanda insan hakkı ihlali olduğunu bildirdi.

    Kamu Personeli Danışma Kurulu’nca devlet memurları ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığı haberleri üzerine yazılı açıklama yapan Re’sen Emekliler Derneği, “Söz konusu çalışma kapsamında bir çok iyileştirmenin yapıldığı, en önemlisi daha önce çıkarılan 4 disiplin affından yararlanamayan memurlar için yeni bir disiplin affının çıkarılacağı belirtilmiştir. Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile yüz kızartıcı suçlar dışında kalan tüm disiplin cezalarının affedileceği ve bundan binlerce memurun yararlanacağı ifade edilmiştir. Ancak önceki disiplin aflarında olduğu gibi bu torba tasarıda da Türk Silahlı Kuvvetleri Personel kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu ile Askeri Hâkimler Kanunu'na tabi personelin yasa kapsamı dışında tutulması öngörülmüştür.” endişesini paylaştı.

    "TSK MENSUPLARI, VATANA İHANET SUÇU İŞLEMİŞ GİBİ KARALANMAYA ÇALIŞILIYOR"

    Dernek açıklaması, “Görüldüğü üzere, basit disiplin suçları gerekçesi ile terfi ve kademe ilerlemesi yapamayan ve hatta disiplin suçları gerekçesiyle ve yargı kararı olmadan meslekten çıkarılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adeta ‘vatana ihanet’ suçu işlemiş gibi toplum nezdinde karalanmaya çalışılmaktadır. Her çıkarılan disiplin affında Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının kapsam dışında tutulması, Avrupa İnsan Hakları sözleşmelerinin ‘Ayırımcılığı yasaklayan Hükümleri’ ve Anayasanın ‘Eşitlik’ ilkelerine aykırı olduğu gibi daha açık bir ifadeyle bir ‘İnsan hakkı ihlalidir’ vatan savunması için mesai mefhumu gözetmeksizin canını feda etmekten çekinmeyen, zor şartlar altında görev ifa eden, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yılmaz bekçileri olan askerlerimizin adeta ‘vatana ihanet’ suçu işlemiş gibi disiplin affı kapsamına alınmamasının akılla, mantıkla izahı mümkün değildir.” cümleleriyle devam etti.

    "DARBE ÜRÜNÜ KANUN VE YÖNETMELİKLERİN KURBANI OLDUK"

    TSK’da yargı kararı olmadan, basit disiplin suçları gerekçesiyle ilişiği kesilen askerlerin, casusluk, yüz kızartıcı suçlar, vatana ihanet suçlarından dolayı meslekten çıkarılmadıklarına dikkat çeken açıklama, “Sadece darbe ürünü kanun ve yönetmeliklerin kurbanı olmuşlardır. Somut belge ve bilgiye dayanmadan ve mahkeme kararı olmadan sadece amirlerin kanaati doğrultusunda meslekten çıkarılan askerlere yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamaların bir an önce giderilmesi, seçimlerden sonra meclise gelecek olan disiplin affı tasarısına TSK mensuplarının da dahil edilmesi bir çok mağduriyetin önüne geçeceği gibi Kamu vicdanını da rahatlatacaktır.” diye sona erdi. CİHAN

Yorumlar