Reşat Petek: Seçime yönelik operasyon yapılıyor

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Haber 7 yazarı Reşat Petek, seçime yönelik operasyon yapıldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Reşat Petek: Seçime yönelik operasyon yapılıyor

Sandıkta umduklarını alamayanların sokakları terörize ettiğini vurgulayan Petek, asıl misyonun Erdoğan’ı devirmekten de öte büyüyen Türkiye’nin diri hariç siyaset ve içerdeki sulh ortamının önüne geçmek olduğunu söyledi.

"SEÇİME YÖNELİK OPERASYON YAPILIYOR"

Kimsenin bu ülkede suç işleme özgürlüğü yok. Bunu oluşturan yanına da kar kalmaz. Yaptırımları vardır. Zaten yasa devleti şekilde biz bunun varlığını, devletimizin sürdüreceksek her insanın yasa karşısında eşit şekilde da bu kurallara uyması lazım.

Hayatı durdurmak diyince yani  bu izahatnın arkasına bir bakıyoruz, yani  nedir siz yaşamı hangi açıdan durduracaksınız dediğinizde hangi haklı nedenler varmı yoktur mu? Şimdi ben şöyle bir bakıyorum, 7 Haziran seçimlerinin arifesinde sandıktan iktidar arzusu olmayanların yeni provokasyonlar ardında bulunduğu net şekilde anlaşılıyor. Yani burada gerçekten umut veremeyen, yeni kimi politikalar üretemeyen, çözüm üretemeyenlerin yapacağı bir şey var: Protesto etmek, eleştirmek, bunu da yasal sınırların yasal sınırların dışında yakmaya, yıkmaya, kırmaya, dökmeye,  can almaya doğru yönlendirecek ki bir kargaşa ortamı ortaya çıksın.

"ASIL AMAÇ BÜYÜYEN TÜRKİYE’Yİ ENGELLEMEK"

7 Haziran seçimleri öncesinde şu anda tahsil edilen istihbaratlar, yapılan çalışmalar gösteriyor ki; buyana kadar bir araya gelmeyen gelmesi olası olmayanlar bir araya gelmiş sırf AK Parti karşıtlığı, Erdoğan karşıtlığı, hükümet karşıtlığı bir araya bunları getirerek, ateşle barut benzeri bir araya gelmesi olası değilken bir araya geliyor. Hedef nedir? Hedef halkın iradesiyle seçimi almış bundan sonra da alma mecburiyetinde bulunan siyasi iktidara karşı bir çaba. Burada şunu da görüyoruz;  sorun sırf Erdoğan karşıtlığı, Erdoğan’ın şahsı da değil. Erdoğan karşıtlığının asıl peşinde yatan gerçek, Erdoğan’ın başbakanlığı ile ortak Türkiye’de iç ve hariç politikadaki ulusal politikaların uygulamaya geçilmesidir.

Barış adası Türkiye. Bakın Türkiye’de ne diyorlar? Dış politikada Türkiye iflas etti. İç politikada iflas etti. Şimdi o çağrının alt kısmına baktığınızda can güvenliği kalmamış, ekonomik özgürlüğü kalmamış, kazanç güvencesi kalmamış… Bu biçimde atıyor durmadan. Halbuki Türkiye gerçekten bir sulh adası şekilde sağına soluna, kuzeyine güneyine baktığınız süre Türkiye sulh adası mecburiyetinde gerçekten. Bunu görmemek için gerçekten görme engelli olmak lazım. Veyahutta tam olarak geri niyetli şekilde bunu çarpıtan bir izahat. Yoksa bilhassa güneyimizdeki Türkiye’ye karşı kullanılan oyunlar, Türkiye’yi bir savaşın içine çekme gayretlerini… Bunu görüyoruz tüm aklı selim sahibi gerçekten bu meseleye ciddi,  nesnel yaklaşanlar da Türkiye’ye karşı kullanılan tehlikenin bunu görüyor izah ediyor. Sanki, bunlar hiç yokmuş benzeri Türkiye’deki bu sulh ortamından keyifsiz olanlar bir taşeron şekilde dışarıdan Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin maşası, aleti mecburiyetinde şimdi bu çağrıları ortaya koyuyorlar.

'Yeniden Gezi' provası yapanların asıl maksadı büyüyen Türkiye’yi sabote etmek’. İddia 'e ait. A Haber’de yayınlanan Salih Nayman’ın moderatörlüğündeki Memleket Meselesi programına misafir bulunan Reşat Petek, 11 Mart'ta yaşamı durdurun çağrısı ile yeni bir provokasyon hedefleyenleri eleştirdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar