Renklerin büyüsü Konak Kültürevi’nde

Beşevler Gençlik Merkezi’nde yağlı boya çalışmalarını sürdüren Süleyman Çete ve öğrencileri renklerin büyüsünü Konak Kültürevi’ne taşıdı.‘Ben gördüklerimi değil, görmek istediklerimi yapıyorum’ anlayışıyla Nilüfer...

Google Haberlere Abone ol
Renklerin büyüsü Konak Kültürevi’nde

Beşevler Gençlik Merkezi’nde yağlı boya çalışmalarını sürdüren Süleyman Çete ve öğrencileri renklerin büyüsünü Konak Kültürevi’ne taşıdı.

‘Ben gördüklerimi değil, görmek istediklerimi yapıyorum’ anlayışıyla Nilüfer Beşevler Gençlik Merkezi’nde resim atölyesi açan emekli resim öğretmeni Ressam Süleyman Çete ve öğrencileri bir yıl boyunca tuvale yansıttıkları çalışmalarını Konak Kültürevi’nde sanat severlerin beğenisine sundu.

Doğadaki renklerin tuvalle bütünleştiği serginin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkan Vekili Ferhat Yıldırım ve resim sanatına gönül verenler katıldı.

Çalışmalarını sürdüren 14 öğrencinin 75 yağlı boya eserinin yer aldığı sergide söz alan Ressam Süleyman Çete, toplumun gerçek sanattan uzaklaştığını belirterek, popüler kültür denilen sanat anlayışının resim sanatına olan ilginin azaldığına dikkat çekti.

Sözlerine “Resim sanatının anlaşılması ve aktarılmasında gerçek sanatlarla ilgilenilmesi gerekiyor” diyerek devam eden Çete, “İnsanlar ham madde gibidir. Ne şekilde işlerseniz onu alır gün yüzüne çıkartırsınız” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sergiye katılan Başkan Vekili Ferhat Yıldırım da, Beşevler Gençlik Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Süleyman Çete ve öğrencilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

CİHAN

Yorumlar