Rengarenk çiçek açan lale parkları stüdyo gibi

Turizmin merkezlerinden Antalya'nın Alanya ilçesinde park ve bahçeler lale, sümbül ve nergis soğanının çiçek açmasıyla rengarenk bir görünüme büründü.

Google Haberlere Abone ol
Rengarenk çiçek açan lale parkları stüdyo gibi

Turizmin merkezlerinden Antalya'nın Alanya ilçesinde park ve bahçeler lale, sümbül ve nergis soğanının çiçek açmasıyla rengarenk bir görünüme büründü. Nişan ve düğün yapanlar lalelerin çiçek açtığı alanı adeta fotoğraf stüdyosu gibi kullanıyor.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, aralık ayında ilçenin değişik bölgelerine ektiği 57 bin, 15 bin sümbül ve 8 bin nergis soğanı çiçek açtı. Alanya Kaymakamlığı ve Belediye önündeki yeşil alan, Hacet, Mola ve Dinek Kavşağı ile Abdurrahman Alaettinoğlu Parkı'nda açan çiçekler ilçeyi rengarenk bir görünüme büründürdü. Nişan ve düğün yapanlar, yerli halk ve ilçeye gelen turistler bu renk cümbüşünü fırsat bilerek bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. Nişan hazırlığı yapan damat adayı Adil Koçak ile gelin adayı Sevgi Güler laleleri stüdyo olarak kullandı. Fotoğrafçı ile birlikte alana geldiklerini belirten Koçak, manzaradan etkilenerek nişan fotoğraflarını belediye önündeki bahçede çekmeye karar verdiklerini söyledi. Bu mevsim ve çiçeklerin güzelliği tamamen bütünleştiğini dile getiren Sevgi Güler ise “Herkese nasip olmaz ama bize nasip oldu. Bu doğal güzellikten biz de faydalanmak istedik." dedi.

Alanya Belediyesi önündeki bin 300 metrekarelik yeşil alanda yeni yürüyüş yolları yapıldığını belirten Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, bu alana lale figürlü oturma bankları ve çöp kovaları monte edildiğini kaydetti. Uyar, “Taş zemin üzerine de lale desenli yer döşemesi ve 2 adet traverten pano konuldu. Çeşitli renklerde lale, sümbül ve nergis soğanları dikildi. Yerli halk ve turistler hem gezinti, hem de fotoğraf çektirmek amacıyla yoğun ilgi gösteriyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar