Remzi Çayır: Siyaset hizmetkarlık olsaydı bu gürültü olur muydu?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Remzi Çayır, “Peygamberin ümmetiyiz, hak davalar her zaman garip gelmiş, garip gitmiş.

Google Haberlere Abone ol
Remzi Çayır: Siyaset hizmetkarlık olsaydı bu gürültü olur muydu?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Remzi Çayır, “Peygamberin ümmetiyiz, hak davalar her zaman garip gelmiş, garip gitmiş.” dedi. Çayır, AKP hükümeti ve Başbakan'a "Eğer bu ülkede siyaset gerçek anlamda millete hizmet yolu olsaydı, siyaset hizmetkârlık olsaydı bu kadar kavga, gürültü ve şaşa olur muydu? Etrafını zengin ettin doymadın mı? Daha da mı yiyeceksin?” diye sordu.

    Yenimahalle ilçesi Yahyalar semtindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuşan Remzi Çayır, İmam-ı Azam’ın yatsı namazı abdestiyle sabah namazını kıldığı misalini verip, “Kur'an’a gitmiş ‘Bu bende olmayan bir maharetti. Bari milleti yalancı çıkarmayalım da yatsının abdestiyle sabah namazını kılalım.’ demiş ve ömür boyu sabah namazını yatsının abdestiyle kılmış. İnşallah söylenen sözler de güzel olur da biz de bundan sonra kendimize dikkat ederiz.” diye konuştu.

    Çayır, AKP hükümetine yönelik şu eleştirilerde bulundu: “Zorluklar vardı ve hep zorluk düştü bize. Gerçekten güçlükler vardı ve hep güçlükler düştü. Gözümüzü açtık yokluk ve yoksulluk vardı, gözümüz biraz daha açıldı yine zorluklar yine engeller oldu. Çıktım yola, sokağa çıktım ve adamların parasal azameti var. Yedikleri önünde yemedikleri arkasında. Millet iradesi diyor Sayın Başbakan, böyle adil olmayan bir yarıştan milletin iradesi çıkar mı? Bir tarafta milletin parasıyla siyaset yapanlar, milletin parasıyla afişini yapanlar, reklamını yapanlar, mazotunu alanlar öbür tarafta çocuğunun rızkını keserek Allah için yola çıkanlar. Böyle adalet olur mu? Bizler Peygamberin ümmetiyiz, hak davalar her zaman garip gelmiş garip gitmiş. Hak davaların özelliği budur. Hak davalarda firavunlar yoktur, zalimler olmaz. Hak davalarda Hz. İbrahim’ler olur, Hz. Musa’lar olur, Hz. İsa’lar olur ve Hz. Muhammed (S.A.V) olur! Bu yüzden onların paraları pulları, radyoları televizyonları, onların sonsuz afişi varsa bizim de imanımız var haklı davamız var! Adam 5 dönemdir illa belediye başkanı olmak istiyor.”

    "DAHA MI YİYECEKSİNİZ?"

    “Eğer bu ülkede siyaset gerçek anlamda millete hizmet yolu olsaydı, siyaset hizmetkârlık olsaydı bu kadar kavga, gürültü ve şaşa olur muydu?” diye soran Remzi Çayır, iyi bir ders vermek lazım geldiğini dile getirdi.
Çayır, Başbakan’a “Etrafını zengin ettin doymadın mı? Daha da mı yiyeceksin? Bu iyi bir ders vermek lazım! O ders sandıkta, o ders seçimde. Çok çalışacağız, doğru olmak yetmez o doğruyu anlatmazsan kıymeti yoktur. Dürüst olmak yetmez dürüstlüğü anlatmadıkça kıymeti yoktur.” dedi.

    “ÖNCE DÜRÜSTLÜK LAZIM”

    Eğer bir insanın yanlışla başlarsa doğruyla bitirme şansının olmadığına işaret eden BBP adayı Remzi Çayır, şunları söyledi: “Sayın Melih Gökçek veya Mansur Yavaş adam Ülkücüyken CHP’li oldu, kılıktan kılığa girmeye hazır yeter ki makam kaybolmasın. Bir insan her türlü kılığa girer mi? Her türlü boyaya boyanır mı? Hatta adı Melih Gökçek ise takla üstüne takla da atar. Önce dürüstlük lazım hesap verebilmek lazım. Soruyorlar adama senin borcun ne kadar? Cevap yok. Senin bütçen ne kadar? Cevap yok. Dört dönemdir buradasın neler yaptın? Bir şeyler anlatıyor. Bundan sonra ne yapacaksın? Yarım kalmış işleri varmış. Bu ne biçin düzendir, bu ne biçim saltanattır. Yedi sülaleni doyurdun." CİHAN

Yorumlar