Remscheid’de, ırkçı sloganlara karşı kampanya

Almanya'da geçtiğimiz haftalarda, Remscheid kentinin Lennep semtindeki tren istasyonu binasına Neonazi grupları tarafından ırkçı ve ayrımcı sloganlar yazılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Remscheid’de, ırkçı sloganlara karşı kampanya

Almanya'da geçtiğimiz haftalarda, Remscheid kentinin Lennep semtindeki tren istasyonu binasına Neonazi grupları tarafından ırkçı ve ayrımcı sloganlar yazılmıştı. Neonazilerin boya spreyleri ile duvarlara yazdıkları sloganları silmek isteyen Sosyal Demokrat Parti (SPD) eyalet milletvekili Sven Wolf, SPD Remscheid İl Başkanı Sven Wiertz ve Sol Parti Remscheid’den Fritz Beinersdorf ellerine boya spreylerini alarak karşı kampanyaya başladılar.

Irkçı sloganların üzerini kendi sprey boyalarıyla karalayan ve okunmaz hâle getiren siyâsetçiler, Hristiyan Demokratlar Birlik (CDU) partisinden eleştiri topladı. Remscheidli CDU eyalet milletvekili Jens Nettekoven, konuyla ilgili olarak Remscheid Belediye Başkanı Beate Wilding ile görüşme gerçekleştirdi.

Irkçı ve ayrımcı sloganların katî sûretle silinmesi gerektiğini belirten Nettekoven, bu çalışmanın profesyonel olarak yapılması gerektiğini ve duvarların, usta bir badanacı tarafından boyanması gerektiğini vurguladı. “Bu işi, amatörler yerine ustaların yapması gerekiyor” diyen Nettekoven, kampanyayı başlatan SPD’li ve Sol Parti’li siyasileri seçime yatırım yapmakla suçladı.

Belediye başkanı ise eyalet milletvekili Jens Nettekoven’in önerisini kabul etti. Nettekoven, kendi partisinden badananın masrafını üstlenecek sponsorlar bularak Remscheid Belediyesi’ni masraftan kurtardı. CİHAN

Yorumlar