Rektörlük öğrenci kavgası ile ilgili basın açıklaması yaptı

Bolu’da meydana gelen karşıt görüşlü öğrencilerin karıştığı kavga ile ilgili Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Rektörlük öğrenci kavgası ile ilgili basın açıklaması yaptı

Bolu’da meydana gelen karşıt görüşlü öğrencilerin karıştığı kavga ile ilgili Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü açıklama yaptı.

Öğrencilerin sunulan imkanlardan yararlanarak hayata hazırlanmaları gerektiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Abant İzzet Baysal Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne öğrencilerine en iyi eğitimi vermek ve kendilerini hayata hazırlamak konusunda çaba göstermektedir. Rektörlük olarak son dönemde öğrencilerimize daha iyi eğitim ortamları sunmak, onları en iyi şekilde mezuniyet sonrasına hazırlamak üzere tüm mesai arkadaşlarımızla yoğun çabalar sürdürmekteyiz. Öğrencilerimizden beklentimiz tüm bu imkanlardan en iyi şekilde faydalanmaları ve kendilerini hayata hazırlamalarıdır.

30 Aralık 2013 günü üniversitemiz Gölköy kampüsünde kesinlikle tasvip etmediğimiz bazı öğrenci olayları meydana gelmiştir. Bazı öğrencilerimiz arasında çıkan olayda iki öğrencimiz darp edilmiştir. Darp edilen iki öğrencimizin tedavileri yapılmış olup şu andaki sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Olayla ilgili olarak basında yer alan bazı haberler abartılı ve yanıltıcı niteliktedir. Böyle durumlarda basınımızın daha sorumlu ve hassas davranması beklenmektedir.

Öğrencilerimiz şunu bilmelidir ki; gerginlik ve kavga ortamlarının hiç kimseye, hiçbir şekilde faydası olmamıştır. Öğrencilerimizin huzur ve güven içinde eğitimlerini sürdürmeleri için güvenlik birimlerimiz gerekli tedbirleri almış durumdadır. Bunun yanında öğrencilerimizin de her türlü gerginlik ortamından uzak durmaları, kışkırtmalara karşı çok dikkatli olmaları ve eğitim öğretimlerini barış ortamı içerisinde sürdürmeleri büyük önem taşımaktadır.

Ülkemiz geleceğini şekillendirecek gençlerimizin sağduyulu ve büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini istiyoruz.”
CİHAN

Yorumlar