Rektör Uçar, ulaşım sorununu tespit için halk otobüsüyle yolculuk yaptı

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite öğrencilerinin şehir içi halk otobüslerinde yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit etmek ve sıkıntıları ilk ağızdan dinlemek için halk otobüsüyle kampüse yolculuk yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Uçar, ulaşım sorununu tespit için halk otobüsüyle yolculuk yaptı

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite öğrencilerinin şehir içi halk otobüslerinde yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit etmek ve sıkıntıları ilk ağızdan dinlemek için halk otobüsüyle kampüse yolculuk yaptı. Rektör Uçar’a Bozok Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Davut Kirazlı da eşlik etti.

Öğrencilerin sıklıkla yaşadığı ulaşım problemlerini çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Rektör Uçar, öğrencilerle birlikte otobüsle üniversite kampüsüne yolculuk yaptı. Durakta öğrencilerle sohbet eden Uçar, ulaşım sorununun takipçisi olduklarını ve sıkıntının en kısa sürede çözüme kavuşturulması için üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını vurguladı. Öğrenciler tarafından sosyal medyada konuyla ilgilenmediği yönünde eleştirilere maruz kaldığını ifade eden Rektör, "Gerek Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER) uygulamamızda, gerek yurt ziyaretlerimizde ve gerekse sıkıntıları yerinde görme noktasında bu konulara ne kadar duyarlı ve takipçi olduğumu biliyorsunuz. Bakın şunun altını çizmek istiyorum. Biz görev ve sorumluluklarımızın dışına çıkıp sizlerin sorunlarına çözüm üretmek odaklı çalışmalar yapıyoruz. Şehir içi özel halk otobüslerinin yolcu kapasitesi olsun durak ve güzergâhları olsun bizim görev ve sorumluluk alanlarımızın dışında. Ama sizler de takdir edersiniz ki biz bu sınırı aşarak sizler için çabalıyoruz." dedi.

Amaçlarının öğrencilerin huzur ve rahatını sağlamak olduğunu vurgulayan Rektör Uçar, "Bizler sizler için varız. Ama sizlerden de ricam üsluplarımıza dikkat edelim. Otobüste bağırarak hiçbir çözüm üretemezsiniz. Burada hiç kimsenin tek başına problemi çözme yetkisi söz konusu değil. Valilikle ve Belediye Başkanı ile bu konu üzerinde sıkça bir araya gelip görüşlerimizi ifade ediyoruz. Gerek şoförlere yönelik gerekse de konunun yetkililerine sınırları aşmadan karşılıklı nezaket çerçevesinde yaklaşmak çözümü de beraberinde getirecektir." diye konuştu.

Bozok Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Davut Kirazlı da bütün şehir içi yolcu otobüsleri ve şoförlerin öğrencilere yönelik herhangi bir olumsuz davranışları olmadığını söyledi. Kirazlı, "Şoförlerimizin fazla yolcu alarak yolcu kapasitesini aşması durumunda şikayetlerinizi dilekçe yolu ile plaka numarasını da belirterek bizlere iletildiği takdirde gerekli cezai yaptırımın uygulanacağını garanti ediyoruz. Otobüslerin içinde ses ve görüntüyü kaydeden kamera sistemi vardır. Bu yüzden olumsuz herhangi bir durumda 150 Bin TL’ye varan para cezası uygulanabilecektir." açıklamasında bulundu.

Otobüs duraklarını tek tek gezen Rektör Uçar, otobüslerin İlahiyat Fakültesi ile Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi binaları önüne kadar çıkması için Bozok Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Davut Kirazlı’dan uygulamanın yürütülmesi sözünü aldı. Ayrıca üniversite ile Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtları birleştiren alt geçide yakın bir durak yapılması için fikir alışverişinde bulunan Uçar, öğrencilerin her türlü mağduriyetini ortadan kaldırmak için gerekli çözümlerin acilen üretilmesi gerektiğini ifade etti.
Rektör Uçar, yolculuk sonunda Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrenci kantininde öğrencilerle çay içerek bir süre sohbet etti. CİHAN

Yorumlar