Rektör Uçar, Almaya İslami Araştırmalar Enstitüsü ve Kültürevi'ni ziyaret etti

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan İslami Araştırmalar ve Kültürlerarası İşbirliği Enstitüsü (IFIS&IZ) ve Avrupa Müslümanları Kültürevi (KUDEM)’ni ziyaret etti. Ziyarete...

Google Haberlere Abone ol
Rektör Uçar, Almaya İslami Araştırmalar Enstitüsü ve Kültürevi'ni ziyaret etti

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan İslami Araştırmalar ve Kültürlerarası İşbirliği Enstitüsü (IFIS&IZ) ve Avrupa Müslümanları Kültürevi (KUDEM)’ni ziyaret etti. Ziyarete Rektör Uçar’ın yanı sıra dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Erasmus Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serpil Savcı ve Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal da katıldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, IFIZ&IZ Mannheim Kurucu Başkanı Prof.Dr. Hüseyin İlker Çınar Enstitü ve Kültürevi hakkında Rektör Uçar’a bilgiler verdi. Rektör Uçar, Almanya’da Türk ve Müslüman nüfusun yoğun olduğunu, Avrupa’da İslamiyet’e karşı ilginin giderek arttığını ve İslam Kültürünün ve Sanatının tanıtımında bu tür hizmetlerin önemli olduğunu belirterek, Prof.Dr. Çınar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Hüseyin İlker Çınar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bozok Üniversitesi ile yapacakları işbirliklerini önemsediklerini ve bunu sürdürmek istediklerini ifade etti.

Ziyarette ayrıca Bozok Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanlarının Mannheim ve çevresinde bulunan üniversite ve araştırma enstitülerine Erasmus Değişim Programı kapsamında yapılabilecek hareketlilik çalışmaları konusunda yardımlaşma kararı alındı.

CİHAN

Yorumlar