Rektör Şengün: Uluslararası üniversite olmak için altyapımız hazır

Kırıkkale Üniversitesi’nden Ankara Turgut Özal Üniversitesi’ne transfer olan Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, 44 yaşında Türkiye’nin en genç rektörleri arasında yerini aldı. Prof. Şengün, “Hedefimiz üniversitemizi, uluslar arası bir...

Google Haberlere Abone ol
Rektör Şengün: Uluslararası üniversite olmak için altyapımız hazır

Kırıkkale Üniversitesi’nden Ankara Turgut Özal Üniversitesi’ne transfer olan Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, 44 yaşında Türkiye’nin en genç rektörleri arasında yerini aldı. Prof. Şengün, “Hedefimiz üniversitemizi, uluslar arası bir üniversite haline getirmek. Bunun için tüm altyapı hazır.” dedi.

Türkiye’nin sayılı vakıf üniversitelerden biri olan Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Abdülkadir Şengün, göreve gelir gelmez yoğun bir çalışma temposu içine girdi. Asıl mesleği diş hekimliği olan, bir süre Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde dekan olarak görev yapan Prof. Şengün, Ankara’daki yeni görevi nedeniyle büyük mutluluk ve heyecan yaşıyor. 44 yaşında Türkiye’nin en genç rektörleri arasında yerini alan Abdülkadir Şengün, Turgut Özal Üniversitesi’nin gerek fiziki yapısı, gerekse akademik kadrosuyla kendisini çok şaşırttığını söyledi. Fakültelerde görevli hocaların yüzde 90’ının akademik kariyerlerini Amerika, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde yaptıklarını anlatan Prof. Şengün, “Geri kalan yüzde 10’luk kısmı da Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun. Tamamı genç ve hepsinin birden fazla yabancı dili var. Hocalarımız arasında 7 yabancı dil bilen dahi var.” diye konuştu.

"HER ŞEY VAR, COŞKU VE HEYECAN DA OLACAK"

Rektör Prof. Abdülkadir Şengün, Turgut Özal Üniversitesi’nin gerek fiziki koşulları gerekse oluşmuş akademik kadrosu, kurumsal yapısı ve bilimsel çalışmalarıyla uluslar arası bir üniversite olmak için gerekli tüm altyapıya ulaştığını da ifade etti. Şengün, şunları söyledi:

“Üniversitemizde ihtiyaç olan unsurlar coşku ve heyecan. Ben bu konularda çalışmaya başladım. Üniversitemize önce Türkiye’deki üniversiteler arasında belli bir sırada yer tutmamız lazım. Sonra da uzun vadede uluslar arası indekslerde yer almamız gerekir. Bu konuda her şeyi yapmaya hazırız. Hedefimiz uluslararası üniversite olmak ve bunun için her şeyimiz var. Öğrenci kalitemiz ve potansiyelimiz çok güzel. Bursluluk oranımız yüksek. Öğrencilerimizin kendilerini yalnızca eğitim aldıkları bölümde değil sanatta, sporda geliştirmeleri için tüm imkânlar mevcut. Ve zaten bu imkânları sonuna kadar en etkin şekilde kullanıyorlar. Bana düşen bu imkânlardan yararlanan kabiliyetli gençlerimizin önünü açmak.”

"HEDEF, MEZUNLARIN ARANIR İNSANLAR OLMASI"

Üniversitenin, dünya çapında bir liderin; merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın adını taşıdığını, üniversitenin mütevelli heyetinde üst düzeyde görev almış insanların görev yaptığını anımsatan Rektör Şengün, “Öğrencilerimiz, bu önemli insanlarla sürekli bir araya gelebiliyor. Bürokraside ve siyasette en üst düzeyde görev almış; hayat, siyaset ve yönetim tecrübesi olan üyelerimizle direkt temas kurabiliyorlar ve bu tecrübelerinden yararlanabiliyorlar. Açıkçası Turgut Özal Üniversitesi’ndeki öğrenci kulüplerinin yaptığı programları, birçok üniversite, akademik düzeyde dahi sağlayamıyor. Eğitim öğretim kalitesi, hocaların coşkusu, heyecanı ve şevki öğrencilerimizi çok etkiliyor. Bu noktadan sonra bize düşen, mezunlarımızın Türkiye’de, dünyada tercih edilir, aranır kişiler olmasını sağlamak. Öğrencilerimizi o donanımla yetiştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar