Rektör Saraç, 'ağlayarak istifa ettim' manşetini yalanladı

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, bugün bir ulusal gazetenin manşetten yayınladığı 'Ağlayarak istifa ettim' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Saraç, 'ağlayarak istifa ettim' manşetini yalanladı

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, bugün bir ulusal gazetenin manşetten yayınladığı 'Ağlayarak istifa ettim' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Saraç,"Üniversitemiz yöneticileri hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirecek, husumet doğuracak, aleyhte kamuoyu oluşturacak şekilde; gerçeklerle taban tabana zıt bir içerik taşıyan haber yayınlanmıştır." dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, yaptığı yazılı açıklamada, haberde yer alan hususların hiçbiri somut olay, bilgi ve delillere dayandırılmadığını vurguladı. Rektörlükten haberin doğruluğunu kanıtlayacak şekilde bilgi talebinde bulunulmadığını anlatan Saraç, bu iftiranın kamuoyunu yanıltmaya, mevcut konjonktürden yararlanarak üniversiteyi karalamaya ve bazı çirkinlikleri örtmeye yönelik olduğunu düşündüğünü belirtti.

Görevi devraldığı Ağustos 2008’den bu yana, bir üniversiteye yakışır şekilde her kesimi kucaklayan bir anlayış sergilediklerini anlatan Saraç, hiç kimseye pozitif ya da negatif yönde ayrımcılık uygulanmadığı gibi baskı ve talimatlarla da hiç kimsenin mağdur edilmediğini kaydetti. Saraç, üniversitenin ürettiği güzellikleri engelleme çabası içinde olan bazı kesimlerce hedef haline getirilmeye çalışılmasının sağduyu sahibi kamuoyunu derinden üzmekte olduğunu ifade etti. Saraç, "Üniversitemizin beş yıl içerisinde göstermiş olduğu başarılı çalışmalar; Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere devlet erkanı ve kamuoyunun takdirlerini kazanmıştır. Bu başarılı çalışmaların temelinde Sayın Başbakanımızın Dicle Üniversitemize verdiği desteklerin bilincinde olan üniversitemiz, şükran duyguları ile çalışmalarına aynı aşk ve şevkle devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Bugün bir ulusal gazetenin manşetinden yayınlanan 'Ağlayarak istifa ettim' başlıklı haberde, Dicle Üniversitesi'nde 15 yıl görev yapan Prof. Dr. Mehmet Azimli'nin başına Diyarbakır'da İlim Yayma Cemiyeti'nin kuruluşuna öncülük edince çok sayıda olay geldiği ileri sürülmüştü. Profesörlük kadrosunun 3 yıl verilmediği, rektöre 2,5 yıl ulaşamadığı, mobinge maruz kaldığı, 7 üniversiteye girmesine de engel olunduğu dile getirilmişti.
CİHAN

Yorumlar