Rektör Orbay: Taşova MYO yüzde 100 doldu

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini alan Taşova Meslek Yüksekokulu’nun yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını söyledi.Taşova Meslek Yüksekokulu’nu tercih eden öğrencilerin...

Google Haberlere Abone ol
Rektör Orbay: Taşova MYO yüzde 100 doldu

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini alan Taşova Meslek Yüksekokulu’nun yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını söyledi.

Taşova Meslek Yüksekokulu’nu tercih eden öğrencilerin yüzde 96,25’inin 33 farklı ilden geldiğini kaydeden Rektör Orbay, “Amasya Üniversitesi’ne il dışından katılım yüzdesinin sürekli artması bölgeye, ülkeye hitap etme ve dünyaya açılmada önemli mesafeler kaydettiğimizi göstermektedir. Üniversiteler için en büyük tehditlerden biri olarak algılanan 'öğrenci profilinde yerelleşme' Amasya Üniversitesi için geçerli olmadığının açık bir örneğidir. Amasya Üniversitesi’nin yerel değil, bölgesel ve ulusal düzeyde tercih edilebilirlik noktasında önemli mesafeler kaydettiği bilimsel verilerle sabittir.” dedi.

Amasya Üniversitesi’nin yerelden evrensele açılan önemli bir bilim merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Rektör Orbay, "Üniversitelerin nitelikli insan yetiştirmeye yönelik en üst düzeyde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürme, bilimsel araştırmalar ışığında Araştırma ve Geliştirme’yi (AR-GE) ön plana çıkararak toplumların en temel problemi olan istihdam problemini çözmeye ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar üzerine odaklanması gerekmektedir. Üniversitelerin bu çalışmalar ışığında çıkan verileri sorumluluk bilinci içerisinde toplum yararına kullanma gibi görevleri vardır. Toplumu aydınlatma gibi temel görevleri olan üniversitelerin bu sorumluluk alanlarının dışında bulundukları şehirlerde sosyal hayata, kültürel birikimlerinin zenginleştirilmesine ve kuşaktan kuşağa aktarımına, ekonomik kalkınmaya ve benzer birçok parametreye büyük oranda katkı sundukları da bilinen bir gerçektir.

Bizler de Amasya Üniversitesi olarak bu anlamda son iki yıl içerisinde akademik ve idari kadromuz başta olmak üzere, kamu kurum kuruluşlarımızın yöneticileri, sivil toplum örgütlerimiz, kısacası iç ve dış tüm paydaşlarımızla yakalamış olduğumuz uyumlu çalışmalar içerisinde bulunmaktayız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar