Rektör öğrencilerle birlikte yemek kuyruğuna girdi

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, öğrenci yemekhanesinde yemek kuyruğuna girip, öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi ve sohbet etti. Rektör Prof. Dr. Keleştemur’u üniversite yemekhanesinde kuyrukta gören öğrenciler...

Google Haberlere Abone ol
Rektör öğrencilerle birlikte yemek kuyruğuna girdi

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, öğrenci yemekhanesinde yemek kuyruğuna girip, öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi ve sohbet etti. Rektör Prof. Dr. Keleştemur’u üniversite yemekhanesinde kuyrukta gören öğrenciler önce şaşırıp sıralarını vermek istedi. Rektör Keleştemur teklifleri kabul etmeyince, öğrencilerle koyu bir sohbete dalıp onların sorunlarını dinledi.

Rektör Keleştemur, öğrencilerin beslenme ile ilgili sorunlarını yerinde görmek amacıyla Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim ve Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Kara ile birlikte yemekhane çalışanlarına haber vermeden sessizce öğrenci yemekhanesine gitti. Prof. Dr. Keleştemur, öğrencilerin banko önünde oluşturduğu uzun yemek kuyruğunun en arkasından sıraya girdi ve eline aldığı yemek tepsisi ile beklemeye başladı. Yemek kuyruğunda bekleyen Rektörü aralarında gören öğrenciler önce şaşırdı daha sonra Keleştemur ile koyu bir sohbete girdi.

REKTÖRÜN YEMEĞİNİ ÖĞRENCİ ISMARLADI

Bu arada, Rektör Prof. Dr. Keleştemur’un turnikeden geçişi sırasında ödemesi gereken yemek bedelini, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören bir kız öğrencinin ödediği görüldü. Rektör Keleştemur, öğrencinin bu davranışını geri çevirmedi ve kendisine teşekkür etti. Yemek bedelini ödeyen öğrenci, ismini vermekten kaçındı ve “Hocamın yemek ücretini ödediğim için çok mutlu oldum. Bizimle beraber olması, bizimle beraber öğrenci yemekhanesinde yemek yemesi, öğrencilerine olan ilgi ve sevgisini ortaya koymak için yeterlidir. Sorunlarımızı bizzat yerinde görerek tespit etmesi bile bizleri mutlu etmiştir” diye konuştu.

Öğrencilerle birlikte yemek kuyruğuna giren, birlikte oturup yemek yiyen Rektör Prof. Dr. Keleştemur, çok sayıda öğrenci ile sohbet etme imkanı bulurken, öğrenciler de, çeşitli konularda ki görüş ve önerileri ile zaman zaman karşı karşıya kaldıkları sorun ve sıkıntıları dile getirme fırsatı buldu.

Öğrenciler, üniversitede yemekhane hizmetlerinden genelde memnun olduklarını ifade ederek, toplu yemekhane hizmetlerinde ortaya çıkabilecek sorunların Erciyes Üniversitesi Öğrenci Yemekhanesi’nde de ortaya çıkabileceğini belirttiler ve bu sorunların karşılıklı diyalogla çözülüyor olmasından mutlu olduklarını kaydettiler.

Rektör Keleştemur, öğrencilere, karşılarına çıkabilecek tüm sorunların çözümü için en kısa yoldan ilgili birimlere bilgi vermelerini, gerekirse doğrudan doğruya kendisine ulaşabilecekleri söyledi. CİHAN

Yorumlar