Rektör Korkmaz: Yaşadığımız yeri hak etmeliyiz

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi’nde baharın gelmesi ile birlikte çevre temizliği yapıldı. Düzenlenen program kapsamında yerleşke içerisinde bulunan çöpler toplanarak, çöp toplama merkezine gönderildi. ARÜ Rektörü Prof....

Google Haberlere Abone ol
Rektör Korkmaz: Yaşadığımız yeri hak etmeliyiz

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi’nde baharın gelmesi ile birlikte çevre temizliği yapıldı. Düzenlenen program kapsamında yerleşke içerisinde bulunan çöpler toplanarak, çöp toplama merkezine gönderildi. ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Kim olursak olalım, çevremizi temiz tutmalıyız. Yaşadığımız yeri hak etmeliyiz. Bu sebeple bizler de bugün gençlerimizle birlikte yerleşkemizde bahar temizliği gerçekleştirdik." dedi.

Etkinliğe ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, Genel Sekreter Vedi Aşkaroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Gültürk, ARÜ’lü akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. İlkbaharın gelişi ile birlikte ARÜ Yenisey Yerleşkesi de canlanmaya başladı. Yerleşke içerisinde bulunan yeşil alanların daha güzel bir görüntüye kavuşması için bir etkinlik düzenlendi. 8 Mayıs 2014 Perşembe günü yapılan etkinlikte çöpler toplanıp poşetlenerek çöp toplama merkezine gönderildi. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi önünde başlayan etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Yeni taşındığımız kampüsümüzün etrafının nefes almasını sağlamak için, ortak olarak doğaya ‘merhaba’ demeliyiz. Çevremizi temiz tutarsak kendimiz de rahat oluruz. Çevremizi temiz tutarak öğrencilerimize örnek olabilmeliyiz. Kim olursak olalım, çevremizi temiz tutmalıyız. Yaşadığımız yeri hak etmeliyiz. Bu sebeple bizler de bugün gençlerimizle birlikte yerleşkemizde bahar temizliği gerçekleştirdik." diyerek, söz konusu etnikliğin ilerleyen günlerde de yapılacağını dile getirdi.

Temizlik kampanyasına katılanlardan ARÜ Personel Daire Başkanı İdris Karagöz, "Temizlik medeniyetin habercisidir. Nasıl ki evimizi temiz tutabiliyorsak, çoğu vaktimizi geçirdiğimiz çevremizi de temiz tutmaya çalışmalıyız" diyerek temizliğin ve yapılan çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Etkinliğe öğrencilerden yoğun katılım oldu. Çağdaş Türk Lehçeleri (ÇTL) Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Adil Beşen, "Olması gerekli bir etkinlik… Hem sağlığımız, hem de çevremiz için bu etkinliği düzenleyen herekse çok teşekkür ediyorum” dedi. Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Sibel Onuk ise "Rektörümüz ve hocalarımızla birlikte kampüs alanımızı temizlemek çok güzel. Böyle bir etkinliğin başka üniversitelerde olmadığını düşünüyorum." diyerek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Programın ardından temiz hava ve yeşil alan ile baş başa kalan öğrenciler ip atlayıp, halay çekerek yorgunluk attı. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara kumanya ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar