Rektör Korkmaz, peyzaj çalışmalarına katıldı

Geniş bir alana sahip olan Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi yapılan peyzaj çalışmaları sayesinde gün geçtikçe renkleniyor. Son olarak yerleşke alanına 28 Nisan 2014 tarihinde 700 adet “Mavi Ladin Fidanı” dikildi. Yerleşke...

Google Haberlere Abone ol
Rektör Korkmaz, peyzaj çalışmalarına katıldı

Geniş bir alana sahip olan Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi yapılan peyzaj çalışmaları sayesinde gün geçtikçe renkleniyor. Son olarak yerleşke alanına 28 Nisan 2014 tarihinde 700 adet “Mavi Ladin Fidanı” dikildi. Yerleşke alanındaki çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ve Prof. Dr. Orhan Söylemez, Genel SekreterVedi Aşkaroğlu,Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Gültürk, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Engin Toptaş, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Sekreteri Fahrettin Akyol ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İBEF binası önünde öğrencilerle beraber fidan diken Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Bu diktiğiniz fidanlar sizin geleceğinizin temelleri olacaktır. Mezun olup tekrar döndüğünüzde bu güzel kampüsümüzün yeşillikler içindemuhteşem bir görünüme kavuşmuş olduğunu göreceksiniz." diyerek, yerleşke alanında öğrencilerle birlikte yapılan çalışmaların tarihi bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Korkmaz ve katılımcılar dikilen fidanların altına toprak atarak kampüs alanının yeşillenmesinin temelini atmış oldu.

Dikilen fidanlarla ilgili bilgi veren ARÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Peyzaj Mimarı Tuğçe Karaçorlu, "ARÜ Yenisey Yerleşkesi için Ordu’da bulunan özel bir ağaç yetiştirme merkezinden alınan ‘Mavi Ladin’ fidanları geçtiğimiz günlerde üniversitemize ulaştı.Her bir fidanı özenle hazırlamış olduğumuz yerlerine dikiyoruz.Bugün de 700 ‘Mavi Ladin’ dikiminihep birlikte gerçekleştirdik. Rektör hocamızın yerleşke alanına dikimini uygun gördüğü bu ağaçlar soğuğa karşı çok dayanıklı ve estetik görünümlüdür. Ayrıca en çok oksijen üreten ağaçlar türleri arasında yer alırlar. Öte yandan dikilen bu ağaçların gübreleme, sulama ve bakım çalışmaları sonbahara kadar devam edecek." dedi. Ayrıca Karaçorlu, kampüs çevresinde önümüzdeki günlerde çimlendirme çalışmalarının da yapılacağını hatırlattı.

CİHAN

Yorumlar