Rektör Koçak: Bu bayram yaşanılabilir bir dünya özleminin seslendirildiği gündür

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayıNladı.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Koçak: Bu bayram yaşanılabilir bir dünya özleminin seslendirildiği gündür

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayıNladı. Rektör Koçak, “94 yıldır coşku ve heyecanla kutlanan bu bayram, bir yönüyle mutlu yarınların ve yaşanılabilir bir dünya özleminin seslendirildiği bir gündür. Bugün, çağımızın en büyük ihtiyacı olan sevgi, kardeşlik ve evrensel barışın daha fazla dillendirildiği, yakın gelecekte önemli sorumluluklar yüklenecek olan çocuklarımızın bu hasletlerle yetişmesine kapıların aralandığı bir gündür.” dedi.
    
    Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak mesajında şu ifadelere yer verdi: “Millet tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920’nin 94 yıllık coşku ve sevincini paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Millet Meclisimizin açılış tarihi olan bu önemli gün, aynı zamanda milletimizin uyanışının da simgesidir. Kuşkusuz 23 Nisan, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin yeniden doğuşunun muştulandığı, ülkemiz açısından yeni ve aydınlık günlerin başladığı tarihsel bir dönemin adıdır. TBMM, yüzyıla dayanan tarihsel sorumluluğuyla, öncelikle Kurtuluş savaşını yürütmüş, Cumhuriyet’i kurmuş, parlamenter demokratik rejimi ve demokrasiyi güçlendirmiş, cumhuriyetin kurum ve kurallarla varlık kazanmasını sağlamış.. ve nihayetinde milletimizin hak ve özgürlüklerine kavuşup refah içinde yaşamasının umudu, en çetin anlarda aldığı kararlarla da devletimizin güç kaynağı olmuştur. 23 Nisan’ın diğer bir önemli özelliği de, TBMM’nin açılışında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü çocuklara bayram olarak hediye etmesidir. Umudumuz o dur ki, geleceği inşaa edecek olan çocuklarımız 23 Nisan’ın ruhuna ve anlamına uygun olarak yetişeceklerdir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, yüzlerindeki gülümseme ve yüreklerindeki sevginin bir an bile eksilmemesi dileğiyle, 23 Nisan’ı ve TBMM’nin 94. açılış yıldönümünü tüm içtenliğimle tebrik eder, daha nice yıldönümlerinde, daha aydınlık yarınlar temennimi paylaşmak isterim.” CİHAN

Yorumlar