Rektör Kılıç: Üniversite emin adımlarla ilerliyor

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Kılıç: Üniversite emin adımlarla ilerliyor

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir'de görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile basın bilgilendirme ve teşekkür belgesi dağıtımı töreninde buluştu. Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptığı konuşmada, 2007 yılında Nevşehir Üniversitesi adı ile kurulan ve daha sonra ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak ismi değiştirilen üniversitelerinde ilk günkü azim ve heyecanla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Basın mensuplarının zor şartlar altında büyük sorumluluk taşıyan bir görevi yaptığını kaydeden Kılıç, “Haberi en doğru bir biçimde vermek gerekiyor. Çünkü hatalı bir bilgi bazen toplumda sorunlara neden olabiliyor. Demokratik toplumlarda medya dördüncü güç olarak kabul ediliyor. Üniversite olarak şehir-üniversite işbirliğine önem veriyoruz. Şehirle üniversite arasında köprüyü basın sağlıyor. Geniş kitlelere ulaşmamızda, tanınmamızda basının önemli bir yeri vardır.” dedi. Sürekli kendisini yenileyen ve gelişen bir üniversite olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Üniversitemiz 2013 yılında birçok önemli başarıya imza attı. Uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu güne kadar 20 farklı ülkeden 80 üniversite ile iş birliği anlaşmaları imzaladık ve bu sayede çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrencimiz yurt dışında eğitim fırsatı gördü."

Soruları da cevaplayan Kılıç, seçimlerde üniversite öğrencilerinin önemli bir konumda bulunduğu yönündeki soruya, “Seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Öğrencilerimizden kaç kişinin oy kullanacağına dair bir istatistik çalışması yapmadık, yapmayız. Öğrencilerimiz bütün vatandaşlarımız gibi demokratik haklarını kullanarak oylarını atacaktır. Kaç öğrencimizin oy kullanacağını bilmiyoruz. Seçim hakkında öğrencilerimizle hiç konuşmadık, konuşmayız.” diye karşılık verdi. Üniversitelerinde 12 bin civarında öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydeden Kılıç, bunlar arasında 90 yabancı öğrencinin bulunduğunu belirtti.

Kılıç, Hacı Bektaş Veli Araştırma Enstitüsü kurulmasına yönelik kararın 19 Aralık 2013 tarihinde YÖK'ten geçtiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda görüşüldüğünü açıkladı. Üniversitede 6 doktora ve 26 yüksek lisans programında bin 500 civarında yüksek lisans ve doktora öğrencisi bulunduğunu açıklayan Rektör Kılıç, program sayısının yıl sonuna kadar 40’a çıkacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar