Rektör Dilek: Kadınlara haksızlıkları görünce kızım olmadığına seviniyorum

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, kadınların Türkiye ve dünyada birçok konuda haksızlığa uğradığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Dilek: Kadınlara haksızlıkları görünce kızım olmadığına seviniyorum

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, kadınların Türkiye ve dünyada birçok konuda haksızlığa uğradığını söyledi. Dilek, “Kızım olmadığı için zaman zaman üzülüyordum. Fakat kadınların uğradığı haksızlıkları görünce de kız evladım olmadığına seviniyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, UÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (UKAM), danışma ve yönetim kurulu toplantısına katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Bursa’da kadınlar için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. Rektörlük Binası D Salonunda gerçekleşen toplantıda UKAM Başkanı Prof. Dr. Serpil Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri, kadına yönelik hedef, proje ve faaliyetleri ele aldı.

UKAM Başkanı Prof. Dr. Serpil Aytaç, öncelikle kadına yönelik tüm çalışmaları bir çatı altında toplamak istediklerini dile getirdi. Kadının toplumdaki etkinliği artıracak, fırsat eşitsizliğini yok edecek etkinlikler yürütmeyi planladıklarını belirten Aytaç, öncelikle öğrencilere yönelik proje uygulamayı hedeflediklerini ifade etti.

İlk etkinliklerine ceza evinde başladıklarını ve kadın cinayetinden hüküm giyen 32 kişiye eğitim verdiklerini anlatan Prof. Dr. Aytaç, çok olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

DİLEK: KIZIM OLMADIĞINA SEVİNİYORUM

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de, “Kadınlar ülkemiz ve dünyada birçok konuda haksızlığa uğruyor. Kızım olmadığı için zaman zaman üzülüyordum. Fakat kadınların uğradığı haksızlıkları görünce de kız evladım olmadığına seviniyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Dilek, üniversitede kadın öğrenci sayısının erkeklere oranla yüzde 5 daha fazla olduğunu belirterek, “Bu gerçekten sevindirici bir tablo. Biz Uludağ Üniversitesi olarak sizlerin her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.

KADINI MAĞDUR EDENİ EĞİTMELİYİZ

Bursa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul da, Türkiye de ilk kez 2011 yılında kadın adına bir müdürlük oluşturulduğunu belirterek, sorunların sadece kadına yönelerek değil, kadını mağdur edenin eğitilerek çözüleceğine dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar