Rektör Büyükberber: İlahiyat fakültesini bir yılda bitirmeyi hedefliyoruz

Gazi Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Polatlı İlahiyat Fakültesi'nin inşaatını bir yılda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.Büyükberber, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde...

Google Haberlere Abone ol
Rektör Büyükberber: İlahiyat fakültesini bir yılda bitirmeyi hedefliyoruz

Gazi Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Polatlı İlahiyat Fakültesi'nin inşaatını bir yılda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Büyükberber, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Polatlı’da hizmetlere Mürsel Yıldızkaya ile devam edeceklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Polatlı’ya bir üniversite kazandırma projesini devam ettireceklerini ifade etti. Büyükberber, “İlahiyat Fakültesinin inşaatını 1 yıl içerisinde bitirmek en önemli hedefimiz. Ardından bugün birkaç yere bakacağız. Bir Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu kararı YÖK’ten geçti. Bu karar 3 bin 500, 4 bin öğrenci anlamına geliyor. Ve kapatacağımız okullardaki öğrencileri de buraya aktaracağımız için, öğrencisi hazır, hocası hazır, idari personeli hazır. 70 tane hocası var o okulun hazır durumda. 100 küsur tane idari personeli var. Eğer bugün bir mekân bulunabilirse bu sene Eylül’den itibaren o okul ki çok büyük. Biliyorsunuz şu an Polatlı Fen Edebiyat Fakültesinde 600 öğrenci var. Hâlbuki bu onun 5 katı büyüklüğünde bir okul. Onunla ilgili ne yapabiliriz. Onu Başkanımla birlikte bakacağız. İnşallah biraz maddi problemler çözülürse Polatlı için başka türlü hiçbir problem yok. Öğrenci başka ilçelerden buraya gelmek için istekli.” dedi. Büyükberber ayrıca yeni bölümler açıldığında ilçede öğrenci sayısının 12-13 bini bulacağını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise Polatlı’nın üniversite şehri olma yolunda kendilerini büyük görev düştüğünü vurguladı. Yıldızkaya, fakültelerin inşaatının tamamlanması için Polatlı halkı olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. Müstakil bir Polatlı Üniversitesi kurulması için her türlü fedakarlığı yapacaklarını dile getiren Mürsel Yıldızkaya, “Üniversite ve tarih turizmi Polatlı’ya çok büyük bir ivme kazandıracak. Yer probleminin çözümü için alternatif üretiyoruz. Bu ziyaretin bir amacı da bu. Bugün Sayın Kaymakamımızla birlikte dolaşacağız, en uygun yere bakacağız. Hacettepe Üniversitesi Polatlı Meslek Yüksekokullarının Gazi’ye devri konusu şu anda masada. Yakında sadece Gazi Üniversitesi olacak Polatlı’da.” diye konuştu.

Daha sonra Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ve Mürsel Yıldızkaya birlikte fakülte binalarında incelemelerde bulundular. CİHAN

Yorumlar