Rektör Bircan: Kampüsler arası ulaşım çözüme kavuştu

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. dr. Recep Bircan, öğrencilerin ulaşım problemleri ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Bircan: Kampüsler arası ulaşım çözüme kavuştu

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. dr. Recep Bircan, öğrencilerin ulaşım problemleri ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bircan, üniversite yönetimi olarak kendi sınırları içerisindeki problemi çözüme kavuşturduklarını belirtti.

Rektör Recep Bircan, öğrencilerin genel ulaşım probleminin yerel yönetimin sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "İlimiz Valisi ve Belediye Başkanıyla bu sorunun kalıcı halde çözümü için bir kez daha görüştük. Bu sorun yerel yönetim tarafından çözüme kavuşturulmalı ve artık öğrencilerimiz okullarına ve KYK’ya hem uygun fiyatla hem de istedikleri vakit ulaşma imkanına kavuşmalılar. Öğrencilerimizin dertleri, bizim dertlerimizdir. Her zaman onları dinliyor, onlarla bir araya geliyorum. Yönetim olarak kanunlar çerçevesinde imkânlarımızı seferber ettik. Artık yerel yönetimler de öğrencilerimizin bu sorununa kesin bir çözüm üretmeli. Yerel yönetimin öğrencilerimizin yaşadıkları ulaşım sorununu bir an evvel çözmesini bekliyoruz. Farklı illerden eğitim için üniversitemize gelen öğrencilerin ulaşım sorumluluğu ilin yerel yönetimindedir. Üniversitemiz öğrencilerinin kampüsler arası ulaşımı ile Merkez Kütüphanemizden etkin şekilde faydalanmalarının sağlanması amacıyla güzergâhlar belirlenerek 16.12.2013 Pazartesi günü itibarıyla saat 08.30’dan 17.00’ye kadar ring servisine başlanacaktır.”

Öte yandan üniversite sınırları içinde belirlenen güzergâhlar ise şöyle:
Kalkış: KYK (Osmaniye), Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Merkez Kütüphane, Su Ürünleri Fakültesi.
Dönüş: Su Ürünleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Merkez Kütüphane, Eğitim Fakültesi, KYK (Osmaniye), Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu. CİHAN

Yorumlar