Rektör Ayşegül Jale Saraç: İftara üretmek bir milletvekiline yakışmaz

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in üniversite yönetimi hakkında ileri sürdüğü iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Ayşegül Jale Saraç: İftara üretmek bir milletvekiline yakışmaz

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in üniversite yönetimi hakkında ileri sürdüğü iddiaları yalanladı. Prof. Dr. Saraç, "Önce Allah’ın rahmetiyle ve Başbakanımız'ın verdiği destekle bugünlere geldik. İftara üretmek bir vekile asla yakışmaz. Hele hele AK Parti'nin vekiline hiç yakışmaz. Kişisel hırslarını düşünerek, bu gösteriden ne umuyor bilemiyorum." dedi.

Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, iddiaların tamamen karalamaya yönelik olduğunu belirtti. Hep icraatlarla gündeme gelmek istediklerini ancak zaman zaman böyle olaylar yaşandığını anlatan Saraç, "Talihsiz açıklamalar yapıldı. İçi tamamen kof, karalamaya yönelik iftiralar atıldı. Hiçbiri gerçek bilgi içermiyor. Burada kamuoyunun takdirini kazanmışız, yaptığımız icraatlarımız ortada. Dürüstlüğüyle tanınan ve başarılarıyla tanınan ve takdir gören bir ekibiz, böyle gören bir kamuoyu var. " şeklinde konuştu.

Hak ve hukuk neyse onu işlettiklerini anlatan Saraç, AK Partili vekilin kendi partisini zan altına bıraktığını kaydetti. Saraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "O vekilin görüşleri sadece ferdi görüşleri ve iddialarıdır ama mensup olduğu partimizi zan altında bırakmıştır. Bize çok destek o vekile de çok tepki var. Tamamen gerçek dışı söylemler bunlar. 2003'te bir usulsüzlük olmuş. Tüm kurumlar denetime tabiidir. Rutin denetleniriz. Bizler yönetim olarak almaya değil vermeye geldik. 2007 bizim dönemimiz değil. 2008'de görevi devir aldık. Delili olmayan kişi sadece iddia eder, çamur at izi kalsın der. Ben o vekile şu çağrıyı yapıyorum,elinde ne bilgi, belge varsa basınla paylaşmak yerine, ilgili makamlara teslim etseydi. Yanlışlık neredeymiş hukuki yollara başvursaymış. Neden bu kadar beklemiş, madem biliyormuş. İddia eden iddiasını ispatlamak zorundadır. Bu kadar sorumsuzca, rahatça negatif bir gündem oluşturmak Diyarbakır adına çok talihsiz bir işlemdir. Tüm Diyarbakır'dan özür dilemelidir. Biz bununla kalmayacağız, manevi tazminat davası açacağız."

Rektör olduğu için kendisine dayalı döşeli bir villa tahsis edildiğini; ancak 5 senedir kirasını ödemesine rağmen orada bir gün bile oturmadığını vurgulayan Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, kendisine ait mütevazi evinde oturduğunu söyledi. Saraç, sözlerini şöyle tamamladı: "Bana tahsis edildiği halde villada oturmuyorum. Ben koltuğumu bile değiştirmedim. Allah'ın huzuruna çıktığımda hesabını verebileyim diye. Herkesi kucaklayacak insanlar arasından seçmeye çalıştım arkadaşlarımı. İnceleme başlatılsa bile bu tuhaf kaçmaz, rutindir. Gelir incelenir, bir şey yok der teşekkür eder giderler. Üniversitemiz bunları hak etmedi. İddialar kişisel olsa umursamam öteki tarafta alacağımdır derim. Ama üniversitemize iftara atamazlar. Paralel devlet ilgili şunu söylemek isterim. Üniversitemizde asla böyle bir şeye meydan verilmez. Kanuna son derece uyarız, kanun nizam bizim için çok önemlidir. Kardeşim olsa, babam olsa affetmem"


CİHAN

Yorumlar