Rektör Aydın: 10 dekanımız istifasını verdi. Ama bir tane itiraz varmış

Rektör Aydın: "10 dekanımız istifasını verdi. Ama bir tane itiraz varmış. Bu da tabii sendika kanalıyla bize karşı hareket başlama ihtiyacı doğurmuş. Bizim yaptığımız tasarruflar böyledir, bunun ötesinde başka bir husus yoktur"

Google Haberlere Abone ol
Rektör Aydın: 10 dekanımız istifasını verdi. Ama bir tane itiraz varmış
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, "YÖK Türkiye'deki bütün dekanların istifasını istedi. Arkadaşlarımız hiçbir şekilde itiraz etmediler. 10 dekanımız istifasını verdi. Ama bir tane itiraz varmış. Bu da tabii sendika kanalıyla bize karşı hareket başlama ihtiyacı doğurmuş. Bizim yaptığımız tasarruflar böyledir, bunun ötesinde başka bir husus yoktur." dedi.

Aydın, üniversitenin Mevlüt Beyribey Konukevi toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın "FETÖ ile mücadele etmek yerine hesap görmek istediği kişileri görevden uzaklaştırmıştır" yönündeki iddialarına cevap verdi.
15 Temmuz akşamı Türkiye'nin büyük bir ihanetle karşılaştığını belirten Aydın, bu durumun vatandaşlar tarafından bertaraf edildiğini söyledi.

YÖK'ün Türkiye'deki bütün dekanların istifasını istediğini kaydeden Aydın, şunları söyledi:
"Arkadaşlarımız hiçbir şekilde itiraz etmediler. 10 dekanımız istifasını verdi. Biz de YÖK'e gönderdik, kabul edildi. Bütün arkadaşlarımız anlayış gösterdi. Ama bir tane itiraz varmış. Bu da tabii sendika kanalıyla bize karşı hareket başlama ihtiyacı doğurmuş. Bu nedir tam bilmiyoruz. Çok da ilgilenmiyoruz. Biz arkadaşlarımızı idareci yaparken hatırlatıyoruz. Üniversite idarecilerimiz sendikaya üye olamıyorlar. Üyeliği varsa son veriyorlar. Şu açıklamalardan anlıyoruz ki bizim idareci yaptığımız arkadaşlarımızdan biri kanuna da aykırı davranmış. Aslında müdürlükte vermemiz gerekiyormuş. Bizim yaptığımız tasarruflar böyledir, bunun ötesinde başka bir husus yoktur."

Dekanları rektörlerin atadığını belirten Aydın, "Onları müdür yapan da biziz, müdür tayin eden de biziz. Böyle hassas dönemde zaruret olduğuna inandık. Arkadaşlarımız da razı geldiler. Eğer hukuki bir durum doğarsa hukuki hakkımızı kullanırız." diye konuştu.
15 Temmuz darbe girişiminin dış kaynaklı ve uzun bir hazırlık süreci olduğuna inandığını belirten Aydın şöyle devam etti:

"FETÖ'nün üniversiteler de dahil bütün kurumlarda en ufak kalıntısının bile kalmaması lazımdır diye düşünüyoruz. Çok ciddi incelemeler yapıyoruz. İnşallah bu badireyi bir daha görmeyiz."

Yorumlar