Rektör Alkan, Sungurlu MYO Kampüs inşaatını inceledi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak için Çorum'un Sungurlu ilçesine geldi. Alkan ilk olarak Sungurlu Meslek Yüksek Okulunun (MYO) kampüs inşaatını inceledi. Alkan'a Sungurlu Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Rektör Alkan, Sungurlu MYO Kampüs inşaatını inceledi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak için Çorum'un Sungurlu ilçesine geldi. Alkan ilk olarak Sungurlu Meslek Yüksek Okulunun (MYO) kampüs inşaatını inceledi. Alkan'a Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Hitit Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı ve inşaatı üstlenen firmanın yetkilileri eşlik etti.

İnşaat alanında inceleme yapan Alkan, firma yetkililerinden bilgi aldı. Bu ayın sonuna temel atma törenini yapmayı planladıklarını belirten Alkan, "Geniş kapsamlı bir tören yapacağız. Temel atma törenine eski valiler, kaymakamlar, okul müdürleri, belediye başkanları kısaca buraya emeği geçen herkesi davet edeceğiz. Uzun zamandır herkes bu anı bekliyordu. Üniversite ve ilçenin işadamlarının desteği ile kampüsü kısa sürede tamamlayıp öğrencilerimizin hizmetine açmayı düşünüyoruz." dedi.

Yurt içinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Alkan, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından buraya 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağını vurguladı.

Reha Metin Alkan, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Şahiner, "Sungurlu Meslek Yüksek Okulunun (MYO) kampüs inşaatının temeli atılarak kısa zamanda inşaatın tamamlanması için Sungurlu Belediyesi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Kampüs tamamlanmasıyla yeni bölümlerde açılarak. Öğrenci sayısının artmasıyla ilçemizin ekonomisine gelişmesine katkı sağlayacaktır. Sungurlu Meslek Yüksek Okulu kurulurken de yönetimindeydim, belediye başkanlığına seçilmemizle birlikte MYO yer teslimi ve inşaatın başlaması da bizlere nasip oldu.'' ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar