Rekreasyon öğrencileri hasta çocuklarla fiziki aktivite yapıyor

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Hemotolojisi Bölümü'nde, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü öğrencileri, "Terapi Rekreasyonu" dersi kapsamında hasta çocukla.

Google Haberlere Abone ol
Rekreasyon öğrencileri hasta çocuklarla fiziki aktivite yapıyor

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Hemotolojisi Bölümü'nde, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü öğrencileri, "Terapi Rekreasyonu" dersi kapsamında hasta çocuklarla haftanın iki günü oyun ve fiziki aktivite etkinlikleri yapıyor.

PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Öğretim Elemanı Hüseyin Gökçe, konuyla ilgili açıklamasında, "Biz bu ortak çalışmayı genelde yabancı ülkelerde görüyorduk fakat Rekreasyon Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı, An Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aziz Polat ve Doç Dr. Yasemin Işık Balcı'nın önerileriyle böyle bir projeyi üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirme şansı bulduk. Terapi rekreasyonu alanında uzmanlık eğitimi alan öğrencilerimizle her hafta, bir hafta sonra yapacağımız etkinlikleri özenle hazırlıyor, daha sonra gelip uyguluyoruz. Klinik Sorumlu Hemşiresi Fadime Fişekçi’nin de yardımlarıyla etkinliklerimizi daha rahat gerçekleştirebiliyoruz. Çocuk hastalarımız etkinliklerimize büyük ilgi gösteriyorlar, zaman zaman bu etkinliklerin sayısını arttırmamızı söylüyorlar.” dedi. Çocukların ve velilerinin yaşama kalitelerini arttırmak istediklerini belirten Gökçe, stresten ve hastanede olmanın verdiği huzursuzluktan bir an olsun uzaklaştırmak ve tedavi süreçlerine dolaylı da olsa ufak bir katkı sağlamak amacında olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar