Rekor öncesi köpek balıklarıyla daldı

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Antalya Kaş’ta tüpsüz dalış yaparak dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor. Rekor denemesi öncesinde İstanbul’daki son dalışını köpek balıklarıyla birlikte gerçekleştiren Ercümen, “Şu...

Google Haberlere Abone ol
Rekor öncesi köpek balıklarıyla daldı

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Antalya Kaş’ta tüpsüz dalış yaparak dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor. Rekor denemesi öncesinde İstanbul’daki son dalışını köpek balıklarıyla birlikte gerçekleştiren Ercümen, “Şu anda İtalyan dalgıca ait olan 81 metrelik rekoru kırmak için hazırlandık. Ülkemizi uluslararası platformda tanıtabilmek ve temsil edebilmek bizim için çok önemli.” dedi.

Şahika Ercümen, 23-25 Temmuz tarihleri arasında, Antalya Kaş’ta en derine tüpsüz inerek dünya rekoru kırmaya hedefliyor. Ercümen, rekor denemesi öncesinde İstanbul’daki son dalışını köpek balıklarıyla birlikte Turkuazo Akvaryum’da gerçekleştirdi. Dalış öncesi düzenlenen basın toplantısına; Şahika Ercümen’in yanı sıra; Sualtı Hekimi Prof. Dr. Şamil Aktaş, Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan katıldı.

Toplantıda konuşan Şahika Ercümen, dalışın yaklaşık olarak 2,5 dakika süreceğini ve 81 metreyi geçerek İtalyan dalgıca ait olan rekoru geçmek istediğini söyledi. Ercümen, “İlk dalış rekorumuz da Avusturya’da buzun altında bir dalış yapmıştık. Erkekler dünya rekorunu geçmiştik. Sonrasında 70 metreye dalış yaptık ve Amerikalı sporcunun rekorunu geçmiş bulunduk. Daha sonra Van Gölü’nde bir dalış yaptık. O da yüksek irtifada yapılan sıra dışı dalışlardan bir tanesiydi. Şu anda ise İtalyan dalgıca ait olan 81 metrelik rekoru kırmak için hazırlandık. Buradan sonra Kaş’a gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye rekor kazandırmanın çok önemli olduğunu kaydeden Ercümen, “Sadece hedeflenen metreyi geçebilmek değil. Buna hazırlanış süreci, antrenmanlar, psikolojik yükseliş ve düşüşler, hepsi farklı bir süreç. Yunuslarla balinalarla gözlemlenen fizyolojik süreç çok farklı. Ayrıca ülkemizi uluslararası platformda tanıtabilmek ve temsil edebilmek çok önemli, amacımız her rekorla birlikte farklı projelere de imza atmak. Bu rekorda engelli bir arkadaşımızda bize eşlik edecek. İlk defa engelli bir dalgıç da rekor kırmış olacak.” diye konuştu.

Toplantının ardından Şahika Ercümen, içi köpek balıklarıyla dolu akvaryuma girerek rekor dalışı öncesi İstanbul'da son antrenmanını gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar