Reklam filminde yıldız oldu, köyüne içme suyu istiyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde hava yolu şirketi için çekilen reklam filmi köyde su sorunu ortaya çıkardı. Reklamda oynayan çocuklardan Kerim Ardıç, köyü İmecik'te su sorunu olduğunu dile getirerek, yetkililerin ve Başbakan'ın bu konuda...

Google Haberlere Abone ol
Reklam filminde yıldız oldu, köyüne içme suyu istiyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde hava yolu şirketi için çekilen reklam filmi köyde su sorunu ortaya çıkardı. Reklamda oynayan çocuklardan Kerim Ardıç, köyü İmecik'te su sorunu olduğunu dile getirerek, yetkililerin ve Başbakan'ın bu konuda yardımcı olmasını istiyor.

Korkuteli'ne bağlı İmecik köyünde çekilen reklam filmi köyün yıllardır problemi olan su sıkıntısını da gündeme getirdi. İmecik köyünde içme suyunun 18 km mesafeden geldiği ve su konusunda köylülerin zaman zaman sıkıntılar yaşadığı öğrenildi. İmecik köyünden Ali Küçüksolak, "Köyümüzde su problemleri var. İçme suyumuz 18 kilometre ileriden geliyor. 110 mt derinlikten çekiliyor ve köye depolara basılıyor. Suyumuz yeterli değil. Bu köyün yüzde 80 geçim kaynağı hayvancılık. Hayvancılık olmayınca buralardan gitmek gerekir. Köyümüz kuru tarım yapıyor. Arpa, buğday, nohut üretiyor. Köyün gelir kaynağı, su olduğunda değişir. Hayvancılık değişime girer ve meyvecilik başlar. Bu da köyümüze maddi imkanları sağlar. Devlet büyüklerimden gereken desteği vermelerini istiyoruz." dedi.

Aynı köyden Alim Ardıç da köyde su sıkıntısı olduğunu belirterek, "Köyümüz taşımalı su ile içme suyu sağlanıyor. Köyümüzün içme su ihtiyacı var. Devlet büyüklerinden bu konuda yardım bekliyoruz. Reklam filmi köyümüz için iyi oldu, köyümüzün tanıtımı oldu, benim torunum da oynadı. Bizler televizyonlarda torunumuzu gördüğümüzde duygulanıyoruz." ifadelerini kullandı.

MİNİK YILDIZLAR İLGİDEN MEMNUN

Hava yolu şirketi için çekilen reklam filminin köy sahneleri dağlık bir köy olan, yaşayanlarının da hayvancılıkla uğraştığı Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı İmecik köyünde, reklamın diğer sahneleri ise Antalya Havalimanı'nda çekildi. Çekimler 20 günde yapıldı. Reklam filmindeki minik oyuncular da İmecik köyünden seçildi. Birkaç deneme çekiminin ardından reklamda oynamasına karar verilen ilkokul öğrencileri Elvan Büyükkursak, Oğuzhan Yavuz, Nihat Küçükkursak ve Kerim Ardıç Çekimlerde çok eğlendiklerini belirtti. Minik yıldızlar ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Reklamda oynayan Kerim Ardıç, reklam filminin yayınlanmasının ardından okuldaki arkadaşlarının ve köylülerin kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Ardıç, "Reklam filmi çekimleri sonrası köylüler ve okuldaki arkadaşlarımın yoğun ilgisiyle karşılaştım. Oyunculuk yapmak çok güzel, hayalim pilot olmak." ifadelerini kullandı. Ardıç, İmecik köyünde su sorunu olduğunu ve Başbakan'dan bu konuda yardımcı olmasını istediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar