'Rekabette biz de varız diyebilmek iletişimden geçiyor'

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Başkanı Fügen Toksü, birçok yöneticinin halkla ilişkiler departmanını lüks olarak gördüğünü belirterek "Rekabette ‘biz de varız’ diyebilmek iletişimden geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
'Rekabette biz de varız diyebilmek iletişimden geçiyor'

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Başkanı Fügen Toksü, birçok yöneticinin halkla ilişkiler departmanını lüks olarak gördüğünü belirterek "Rekabette ‘biz de varız’ diyebilmek iletişimden geçiyor." dedi.

    TÜHİD tarafından düzenlenen Anadolu Buluşmaları’nın ikincisi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) yapıldı. Toplantıya, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa ve muhtelif illerden halkla ilişkiler uzmanları katıldı. Vali Karaloğlu, halkla ilişkilerin modasının hiçbir zaman geçmeyeceğini söylerken BTSO Başkanı İbrahim Burkay da her yöneticinin halkla ilişkiler departmanına önem veremsi gerektiğini dile getirdi.
    
    TÜHİD Başkanı Fügen Toksü, ülke genelinde 60 civarında iletişim fakültesinden her yıl binlerce gencin mezun olmasına rağmen sektördeki istihdam sayısının yaklaşık bin 500 olduğunu söyledi. Toksü şunları kaydetti: “Sektörde çalışan kişi sayısını binlerce ifade etmeyi çok isterdik. Yaklaşık 60 civarında iletişim fakültesi var, her yıl binlerce gencimiz mezun oluyor, arkadaşlarımızdan bir bölümü halkla ilişkiler alanında çalışmak istiyor. Sektörümüz çok büyük bütçelere sahip değil. Fazla 150 milyon doların üzerinde bir sektörden bahsediyoruz. Bin, bin 500 kişi. Keşke binlerle ifade edebilsek. Meslek odamız yok, mesleki derneğimiz var. TOBB bünyesinde medya ve iletişim meclisinde yer alıyoruz. Az istihdamın sebebi; işimizin en önemli yanı yöneticilerin halkla ilişkilere olan inançları. Yöneticilerin inanmadığı hiçbir işte başarı olunmuyor. Halkla ilişkiler yönetim birimi. Bir yönetici için olmazsa olmaz alanlardan biri. Yöneticiler önce kişisel kariyerleri için halkla ilişkileri uygulamalılar. Bir de kurumlarının gelecek tasarımları için halkla ilişkileri faaliyeti olmadan bunun gerçekleşmeyeceğini kabul etmeli. Yönetici grubu halkla ilişkilerden yararlanan yöneticiler grubu artıyor ama çok fazla artması gerekiyor."

    "HALKLA İLİŞKİLER LÜKS DEĞİL"

    TÜHİD Başkanı Toksü, kamu personel atamalarında iletişim fakültesi kodlarının da yeralması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Halkla ilişkiler biriminin lüks olmadığını belirten Toksü şöyle devam etti: "Bundan üzüntü duyuyoruz çok büyük rakamlarla ciroları ifade edilen KOBİ'ler var ama hiç halkla ilişkiler çalışması yapmamış, bunu bir maliyet unsuru bir lüks olarak görüyor. Aslında bu yatırımı yaptığı zaman bulunduğu konumdan çok daha farklı konumda olacağını bilmesi lazım. Bizim çalışmalarımız hemen görülen bir çalışma değil. Bir emeği istiyor, uzun süreli çalışma gerekiyor. Kurumlar için en önemli konu itibar. İtibarı da halkla ilişkiler çalışması yapmadan sağlamak mümkün olamadığını yöneticiler de biliyor. Rekabette biz de diyebilmek iletişimden geçiyor. Halkla ilişkiler lüks değil, yönetim fonksiyonu, kurumlarda finans, satış, insan kaynakları neyse halkla ilişkiler de onlardan bir tanesi." CİHAN

Yorumlar