Reina saldırganının son hali

İstanbul Esenyurt'ta dün gece gözaltına alınan Reina saldırganının bugün yapılan sağlık kontrolünden sonra sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Saldırganın polis ile boğuşurken yüzünde oluşan yaraların ise şiştiği görüldü

Google Haberlere Abone ol
Reina saldırganının son hali

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul Beşiktaş'ta 1 Ocak gecesi yaptığı katliamdan sonra kaçarak izini kaybeden ve dün gece düzenlenen başarılı bir operasyonla sağ olarak yakalanan Reina saldırganı bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırganın gözaltı işlemi sırasında polislerle boğuştuğu bu nedenle yüzünden çıktığı belirtilen izlerin bugün şiştiği görüldü. Saldırgan ile birlikte gözaltına alınan diğer dört kişinin de sorgusu aynı binada devam ediyor. Reina saldırganı ile birlikte 3'ü kadın 4 kişi daha gözaltına alınmıştı. 

Esenyurt'ta bir sitede düzenlenen operasyonda, teröristle birlikte bir Iraklı erkek ve 3 kadın yakalanmıştı. Operasyondan sonra oluşan ilk kanaat Iraklı erkek şahsın DEAŞ mensubu olduğuydu. Diğer kadınların ise onlarla kalmayı para karşılığı kalmayı kabul eden göçmenler olduğu tahmin ediliyordu. Fakat yeni bilgiye göre bu kişilerin de terör örgütü DEAŞ'la doğrudan bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Soruşturma teröristin bağlantılarına yoğunlaşmış durumda. 

Teröristlerin saklandığı evde bulunan 2 'drone'la ilgili inceleme de sürüyor. Bu cihazlarda görüntüler silinse de geri getirilebilir. Teknik ekipler 'drone'lar üzerine çalışma başlattı. Katliamdan sonra Reina'nın üzerinden havadan 'drone' ile keşif yapıldığı iddiası vardı. Fakat o 'drone'lar olup olmadığı araştırılıyor.

Teröristin eşi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında, ara ara sorguya alınıyor. Teröristin eşi, 1.5 yaşındaki kız çocuklarıyla beraber yakalanmıştı. O çocukdevlet koruması altında. Teröristin ise saldırıdan sonra 4 yaşındaki erkek çocuğuyla birlikte kaçtığı tespit edilmişti. Fakat ikinci çocuk bulunamadı. Teröristin 4 yaşındaki oğlunu kime bıraktığı araştırılıyor. DEAŞ hücresinden birileriyle birlikte mi olduğu, yurtdışına mı kaçırılmaya çalışıldığı gibi ihtimaller üzerine ayrı bir koldan  çalışma yürütülüyor. 

Yorumlar