Reina saldırganı yakalandı, işte ilk görüntüsü

İstanbul'da 39 kişiyi katleden terörist yakalandı. Esenyurt'ta Kırgız bir göçmenin evine düzenlenen operasyonda yakalanan Reina saldırganın yanında 4 yaşında oğlu da bulunuyordu. Operasyon düzenlenen ev, polis tarafından 3 gün önceden tespit edilerek gözetime alındı. Operasyonda ev arkadaşının yanı sıra 3 kadının da gözaltına alındığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Reina saldırganı yakalandı, işte ilk görüntüsü

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul Beşiktaş'ta 1 Ocak gecesi 39 kişiyi katleden terörist 17 gün aradan sonra yakalandı. İstanbul Esenyurt'ta yakalanan terörist  Abdulkadir Masharipov Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor. Teröristin yanında 4 yaşındaki oğlu da bulunuyordu. Esenyurt'taki evin Kırgız bir göçmene ait olduğu öğrenildi. 

KIRGIZ ARKADAŞININ EVİNDE YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından 17 gündür Türkiye'nin dört bir yanında aranan terörist Masharipov, bu akşam düzenlenen operasyonla Esenyurt'ta saklandığı evde yakalandı. Masharipov ile ilgili son olarak Silivri'de operasyon düzenlenmişti. Silivri'de teröristle bağlantılı evde yapılan aramalarda 150 bin dolar para ele geçirilmişti. Paranın, Reina katliamı karşılığında saldırganı verileceği ancak yoğun operasyonlar nedeniyle ulaştırılamadığı belirtilmişti. 

5 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganının Esenyurt'ta saklandığı adresi tespit ettikten sonra günlerce bekledi. Polis, saldırganların başka bağlantılarının tespit etmek için evi günlerce izledi. Beklenen zaman geldiğinde ise söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı.

KADINLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

REİNA katliamını gerçekleştiren saldırganın yakalandığı operasyonda 3 kadın da gözaltına alındı. Kadınlar sağlık kontrolünden geçirdikten sonra İstanbul emniyetine götürüldü. Üç kadın şüphelinin sağlık kontrolünde geçirileceği hastanede önlem alındı. Hasta giriş çıkışına izin verilmedi. Bu sırada şüpheliler hastaneye getirildi. Sağlık kontrolünün ardından aynı güvenlik önlemleri altında hastaneden çıkarılan şüpheliler, emniyete götürüldü.

EBU MUHAMMED KOD İSİMLİ KIRGIZ'IN EVİNDE

Masharipov, arkadaşı Ebu Muhammed kod isimli örgüt mensubunun Esenyurt'ta iki katlı evinin alt katında saklanırken, İstanbul polisi tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla yakalandı. Operasyon sırasında polise direndiği görülen terörist, bu nedenle hırpalandığı görülüyor. 

İstanbul polisinin dikkati sayesinde şu ana kadar DAEŞ hücrelerine düzenlenen operasyonlarda yaşanan, "kendini imha etme" olayı yaşanmadan operasoyn neticelendi. 

SALDIRIDAN SONRA TAKSİYLE KAÇMIŞTI

Reina saldırısını gerçekleştiren terörist Abdülkadir Masharipov, katliamdan sonra taksiye binerek olay yerinden kaçmıştı. 4 kez taksi değiştirerek kaçan saldırgan saldırı gecesi Zeytinburnu'na gitmişti. Saldırgan burada bulunan 4 yaşındaki oğlunu da yanına alarak kayıplara karışmıştı. 

EŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Saldırıdan sonra saldırganın eşi gözaltına alınmıştı. Eşi gözaltındaki ilk ifadesinde, eşinin hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olduğunu bilmediğini ve nerede olduğunu bilmediğini söylemişti. Saldırganın yakalanması için günlerdir İstanbul'da her yerde aranıyordu. Vatandaşlardan gelen her ihbarı değerlendiren polis, şu ana kadar yakalayamamıştı. 

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENMİŞTİ

Beşiktaş Ortaköy'de bulunan ünlü gece kulübü Reina'ya 1 Ocak gecesi kutlamaları sırasında düzenlenen kanlı saldırıyı DAEŞ üstlenmişti. Ancak DAEŞ, saldırgan hakkında hiçbir açıklama yapmamıştı. 

SABAH AÇIKLAMA YAPILMASI BEKLENİYOR

Dünyanın yakından takip ettiği operasyonla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İlk resmi açıklamanın sabah saat 8.45'te İstanbul valisi ve emniyet müdürü tarafından düzenlenecek ortak basın toplantısında yapılması bekleniyor. 

Yorumlar

ihsan yakalandı tamam besliyecekmisiniz yazıklar olsun idam nerde Allahuteala idam edin diyor siz kimsiniz onun emrini dinlemiyorsunuz şirk yapıyorsunuz kul hakkı çiğniyorsunuz