Regaip Kandili'nde on binlerce kişi camilere akın etti

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili Amasya'da coşku ile karşılandı. Regaip Kandili akşamında Allah’ın lütuflarının sağanak sağanak yağdığına inanan on binlerce Müslüman camilere akın etti. Amasyalı Müslümanlar...

Google Haberlere Abone ol
Regaip Kandili'nde on binlerce kişi camilere akın etti

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili Amasya'da coşku ile karşılandı. Regaip Kandili akşamında Allah’ın lütuflarının sağanak sağanak yağdığına inanan on binlerce Müslüman camilere akın etti.

Amasyalı Müslümanlar kutsal geceyi idrak edebilmek için akşam saatlerinden itibaren camilere akın etmeye başladı. Erken saatlerden itibaren müminlerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultan Bayezid Camii dolup taştı. Günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldıran Müslümanlar yapılan duaların Allah katında geri çevrilmeyeceği ümidiyle yakarışta bulundu. Camilere gelenlerin kimi Kur'an-ı Kerim okurken, kimisi de namaz kıldı.

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, “Recep ayı Allah’ın ayı, Şaban ayı Peygamber (sas) Efendimizin ayı, Ramazan ayı ise Ümmeti Muhammed’in ayıdır. Çok şükür böyle bir mevsime girmiş olduk. Regaip Kandili, Meleklerin rağbet ettiği bir mübarek gecedir. Ümmeti Muhammed için en önemli günlerin başladığının işaretidir.” dedi.

Regaip Kandili gecesinde herkesin dua etmesi gerektiğine işaret eden Müftü İpek, “Bu gece duaların kabul olduğu bir gecedir. Bizler Allah’ın nimetine ve rahmetine ermek için dua edeceğiz. Bu mübarek gece, hem ülkemizin birliğine ve beraberliğine hem de dünyanın dört bir yanında çile çeken, sıkıntı çeken Müslümanlara rahmet, kurtuluş vesilesi olsun inşallah. Cenab-ı Hak bu mübarek gecenin tekrarını nasip etsin. Ölmüşlerimize de rahmet olsun. Allah hepimizin dualarını kabul etsin.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar